iPhone 6 uzaya gitti; geldi!

iPhone 6'yı Uzay'a kadar yolladlar ve oradan aşağıya attılar. İşte bu testin şaşırtan sonucu...

iPhone 6 uzaya gitti; geldi!

Akıllı telefonların dayanıklı yapısını gözler önüne sermek için pek çok test yapılıyor. Bu noktada iPhone 6 Plus cebinin uğradığı "bükülme" problemiyle ilgili başı çokça ağrımış olan Apple'ın, yapılan bu testle ise gururu biraz okşanmış olsa gerek.

Cep telefonlarına koruma kılıfları yapan ABD merkezli bir şirket olan Urban Armor Gear, tasarladığı koruma kılıfının dayanıklılığını göstermek için iPhone 6 ile bir uzay testi gerçekleştirmiş. iPhone 6'ya taktığı koruma kılıfını helyum balonuna bağlayarak uzaya fırlatan Urban Armor Gear, 30 bin metreye ulaşmış.

Urban Armor Gear'in düzenlediği iPhone 6 koruma kılıfı testi yaklaşık olarak 3 saat 45 dakika kadar sürmüş. Bu testle birlikte -61 santigrat dereceye ulaşan ısıya ve saatte 112 km esen rüzgara karşı da test edilmiş olan iPhone 6, öte yandan paraşütle birlikte yere inerken dakikada 150 kez kendi etrafında dönme hızına da (150 RPM) ulaşmış. Sonuç olarak iPhone 6, bu testten Urban Armor Gear'ın koruma kılıfıyla kazasız belasız kurtulmuş.

Hatırlayacak olursanız biz de CHIP Online olarak bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Nokia Lumia 920'yi uzaya göndermiştik. İlgili testin videosuna ve haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları