iPhone 6'daki sorun için Apple'a dava!

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta ortaya çıkan "dokunma hastalığı" sorunu nedeniyle başına büyük bir iş aldı!

iPhone 6, şimdi de davalık oldu!

Bazı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının telefonlarının dokunmatik özelliğini tamamen kaybettiğine dair şikayetleri geçen hafta duymuştuk. İşin kötü yanı, bu cihazların büyük bir bölümünün garantisinin bitmiş olması nedeniyle Apple'ın onları ücretsiz onarmayı kabul etmemesiydi.

iFixit'in "dokunma hastalığı" olarak adlandırdığı sorunun yaygın olduğuna dair iddialar var. Şimdi ise böyle bir sorunun ardından kaçınılmaz olan bir gelişme yaşandı: Apple, Reuters'a göre dünya çapında bir toplu davayla karşı karşıya. Davacılar arasında Kaliforniya'dan Todd Cleary, Delaware'den Jun Bai, Pensilvanya'dan Thomas Davidson var. Davacılar, Apple'ı Kaliforniya'nın tüketiciyi koruma kanunlarını çiğnemekle suçluyorlar.

Dava, Apple'ın sorunu bir süredir bildiğini ancak buna rağmen cihazları onarmadığını ileri sürüyor. Davacılara göre Apple'ın belirli parçalarda "metal kalkan" kullanmamış olmaması, bu sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Apple'dan ne kadar tazminat talep edildiği ise henüz açıklanmadı.

Okuyucu Yorumları