iPhone 6'mı, 6S mi, yoksa SE mi?

iPhone 6S, 6S Plus ya da iPhone SE... Yeni bir iPhone alacaksanız, hangisini almalısınız?

Hangi iPhone'u almalı?

iPhone 6S ve 6S Plus farklı kasa boyutlarıyla gelirken, Apple'ın son hamlesi iPhone SE ise 4 inçlik boyutu, diğer iki modele göre daha uygun fiyatı ve yenilikçi teknik altyapısıyla dikkat çekiyor. Bazı kullanıcılar küçük ekranlı telefonları seviyor, o nedenle 5 ve 6 inç ekranlı modellerden genellikle uzak duruyorlar. Fakat elbette büyük ekranlı telefonların da kendilerine göre artıları mevcut. Bunlar arasında daha büyük yazı boyutu ve multimedya anlamında daha geniş bir deneyim sunmaları yer alıyor. Peki, bu durumda ne yapmalı; hangisini tercih etmeli?

Şu an halihazırda iPhone 6S ve 6S Plus'ı ülkemizde 16 GB'lık sürümleriyle 2.500 TL ve 3.200 TL civarında fiyatlarla bulmak mümkün. Buna karşın iPhone SE'yi ise yine 16 GB'lık sürümüyle 1.999 TL'ye edinebiliyorsunuz. Eğer gerçekten de iPhone sahibi olmak istiyor ve fiyat avantajı da sağlamak istiyorsanız iPhone SE'yi edinmek sizin için kazançlı olacaktır. Ancak burada 4 inç ekran ve ön kameranın zayıf olmasına da aldırış etmemeniz gerekiyor, onu da belirtelim.

Eğer ekran sizin için önemli bir kriterse, o halde iPhone 6S sizin kaleminiz olacaktır. Onun yanında 3D Touch teknolojisini de unutmamak lazım.

Peki ya önceki nesil iPhone 6'ya ne demeli? iPhone 6S ile karşılaştırıldığında eski nesil işlemci kullanmasına karşın iPhone 6 ne yazık ki fiyat avantajı sağlamıyor. Telefonu şu an 2.400 TL civarından bulabiliyorsunuz ki bu da 16 GB'lık sürümü için geçerli olan fiyat...

Burada seçim size kalmış durumda. iPhone SE'yi tercih edebilir, iPhone 6S'te karar kılabilir veya 6S Plus'a yönelebilirsiniz. Önemli olan daha uygun fiyata son teknolojiye sahip olmaksa, iPhone SE sizin için olabilir. Ama ekran boyutu her şeyden önemli diyenlerdenseniz, 6S ve 6S Plus'a kaymanız kaçınılmaz. Ama o zaman da cebinizden çok büyük paralar çıkacaktır.

Belki de eylül ayını bekleyebilirsiniz. Zira muhtemelen iPhone 7 eylül ayında karşımıza çıkacak.

Okuyucu Yorumları