iPhone 6S, Force Touch ile gelebilir!

Apple'ın bir sonraki amiral gemisinde bu özelliği görürseniz, şaşırmayın!

iPhone 6S basmatik mi olacak?

MWC, şu an mobil teknolojinin odak noktası ancak fuar dışından da yeni haberler, dedikodular geliyor. Mobil Dünya Kongresi'nde bulunmayan Apple, yeni bir iddiaya göre iPhone 6S'te Apple Watch'un önemli bir özelliğine yer verebilir.

Apple Watch'ın ayırt edici özelliklerinden bir tanesi, ekrana sadece dokunduğunuzu değil, ne kadar kuvvetle bastırdığınızı anlayabilmesi. Saat, bu sayede küçük ekranında daha fazla işleve hızla ulaşma olanağı sunuyor.

Force Touch adındaki bu işleve iPhone 6'nın geniş ekranında çok fazla ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak böyle bir işlev, iPhone deneyiminizi hızlandırabilir. Apple Insider'ın "iPhone 6S prototipleriyle yakından ilgili" kaynaklarına göre işlev, iPhone 6S'e geçiş yapabilir. İşlevin telefonda tam olarak nasıl kullanılacağı ise bilinmiyor.

Bu arada aynı kaynağa göre iPhone 6S, çift-lensli DSLR düzeyindeki kameraya sahip olmayacak. Bunun nedeni, böyle bir kameranın tasarımın baştan aşağı yenilenmesini gerektirmesi. Böylece geçen senenin sonlarında ortaya çıkan kamera söylentileri suya düşmüş oldu.

Apple, söylentilere göre Force Touch'u iPhone 6'ya da getirmek istemiş, ancak yaşadığı "kalibrasyon" sorunları nedeniyle özelliiği telefonuna eklemekten vazgeçmişti.

Okuyucu Yorumları