iPhone 6S Kullanıcılarına Hatalı Batarya Şoku!

Apple, gelen şikayetlerin ardından bazı iPhone 6S'lerin bataryalarının hatalı olduğunu duyurdu!

iPhone 6S kullanıcılarına batarya şoku!

Apple, son zamanlarda iPhone 6s cihazlarında yaşanan beklenmedik kapanma sorununa dair Çince destek sitesinde bir makale yayınlandı. Söz konusu makalede bu durumdan etkilenen ünitelerin oldukça sınırlı sayıda olduğu ve bu cihazların spesifik olarak Eylül ya da Ekim 2015'te üretildikleri belirtiliyor.

Müşterilerden gelen şikayetler üzerine bu modelleri toplayan ve analiz eden firma sorunun bataryadan kaynaklandığını tespit etmiş durumda. Belirtilen tarihlerde üretilen cihazlardaki batarya bileşenlerinde kontrol edilen çevre havasının normalde olması gerekenden daha yüksek miktarda olduğu ortaya çıktı. Bunun bir sonucu olarak da söz konusu bataryaların normal bataryalara göre daha hızlı tükendiği ve bunun da beklenmedik kapanmalara yol açtığı anlaşıldı.

Cupertinolu firma ayrıca bu hatalı bataryaların herhangi bir güvenlik sorununa yol açmayacağına dair de teminat verdi. Söz konusu açıklamada iPhone'un "beklenmedik" olduğu düşünülen kapanmalarının aslında bazen beklenir hadiseler olduğuna da işaret ediliyor. Örneğin iPhone'ların aşırı soğuk hava durumu gibi belirli koşullarda otomatik olarak kapanacak biçimde tasarlandığı belirtiliyor. Kullanıcılar bu gibi durumlarda cihazlarının kapanmalarını beklemeseler de, iPhone'lar cihazın yapısını düşük voltajdan korumak için otomatik önlemler içeriyor.

Siz de beklenmedik kapanma sorunları yaşayan bir iPhone kullanıcısıysanız cihazınızı bir Apple Store'a ya da Apple Yetkili Servis Merkezi'ne götürebilirsiniz. Ayrıca elinizdeki iPhone 6s'in sorunlu bir bataryaya sahip olup olmadığını görmek için cihazın seri numarasını çevrimiçi ortamda kontrol edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları