iPhone 6S Plus hakkında her şey!

Apple'ın yeni büyük ekranlı iPhone'u, iPhone 6S Plus hakkında merak ettikleriniz bu yazımızda!

A'dan Z'ye iPhone 6S Plus!

iPhone 6S Plus artık gerçek. Karşımızda iPhone 6 Plus'a çok benzeyen bir telefon var, ancak bu hiç de kötü değil. Çünkü Apple, telefonu baştan aşağı yenilediğini söylüyor.

iPhone 6S Plus, selefine çok benzediğinden tasarım anlamında büyük bir değişiklik beklemeyin. Tek önemli fark, Gold ve Space Gray'in arasında yeni eklenen Rose Gold renk seçeneği. Bunun yanında telefonun bükülmesinden korkmanıza artık gerek yok, çünkü Apple'ın kullandığı 7000 serisi alüminyum ve piyasanın en güçlü camı, iPhone 6S Plus ve iPhone 6S'i çok dayanıklı bir telefon haline getiriyor.

iPhone 6S Plus hakkında her şey!

Touch ID, iPhone 6S Plus'ta ikinci nesle geçiş yapıyor ve böylece parmağınızı daha hızlı tarıyor. Apple'a göre yeni Touch ID, parmak izinizi "anında" algılıyor.

iPhone 6S Plus'ın ekranı, 6 Plus'ın 5,5 inç ekranıyla görünüşte aynı ancak görünmeyen kısımdakiler daha ilginç. iPhone 6S Plus ve iPhone 6S, Apple'ın yeni 3D Touch dokunmatik işlevini kullanıyorlar. Bu sayede ekrana ne kadar kuvvetli dokunduğunuz algılanıyor ve örneğin bir uygulamanın simgesine kuvvetli dokunarak belirli bir uygulamadaki belirli bir işleve hızla geçiş yapabiliyorsunuz.

iPhone 6S Plus hakkında her şey!

3D Touch, Fotoğraflar uygulamasından uygulamalar simgelerine, iOS 9'la derinden entegre edilmiş bulunuyor.

iPhone 6S Plus'ın işlemcisi, kamerası ve fazlası

iPhone 6S Plus'ın işlemcisi, kamerası ve fazlası

iPhone 6S Plus, Apple'ın yeni A9 işlemcisiyle geliyor. Bu işlemci, Apple'a göre işlemci görevlerinde geçen senenin işlemcisi A8'e göre yüzde 70, GPU görevlerinde
ise yüzde 90 daha hızlı. Tüm bunlar çok hızlı yüklenme süreleri ve akıcı bir oyun performansı anlamına geliyor.

M9 hareket işlemcisi A9 içerisine entegre edildiğinden her zaman açık kalabiliyor ve Siri'nin de sürekli açık durmasına izin veriyor. Bu sayede kişisel asistanınız Siri'ye istediğiniz zaman seslenebiliyorsunuz.

iPhone 6S Plus hakkında her şey!

iPhone 6S Plus, arka taraftaki iSight kamerasını 8 megapikselden 12 megapiksele yükseltiyor. Ön yüzdeki FaceTime kamerası ise artık 5 megapiksel. iPhone 6 Plus, selfie çekerken ekranını kullanarak yüzünüzü aydınlatma yeteneğine de sahip.

iPhone 6S Plus, iPhone 6S gibi yeni iOS 9 işletim sistemiyle geliyor. Yani yeni Siri, Notlar uygulamaları ve diğer geliştirmeler, iPhone 6S Plus'da kullanıma hazır durumda.

Apple, iPhone 6S Plus için 12 Eylül'de ön sipariş kabul etmeye başlayacak. Telefon, bundan iki hafta sonra, 25 Eylül'de ise piyasaya sürülecek. 16GB, 64GB ve 128GB'lık modelleri bulunan iPhone 6S Plus'ın yurtdışı fiyatlandırması, iPhone 6 Plus ile aynı görünüyor. Yani 16GB'lık model 749 dolar, 64GB'lık model 849 dolar ve 128GB'lık model, 949 dolara satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları