iPhone 6S Plus'ta sorun olabilir!

Apple'ın yüksek satış rakamları umduğu iPhone 6S Plus konusunda, önemli bir soru işareti var!

iPhone 6S Plus düşündürüyor!

Geçtiğimiz 9 Eylül'de tanıtılan Apple'ın iki yeni cep telefonu modeli iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 25 Eylül'de satışa sunulacak. Elbette ön siparişler başladı ve Apple şu ana kadar gelen tepkilerden oldukça memnun. Özellikle iPhone 6S'in gördüğü ilgiden memnun görünen Apple'ın, ön siparişleri nasıl karşılayacağı ise merak konusu.

Geçtiğimiz yılki iPhone modelleriyle ilk hafta sonu içinde 10 milyon adetlik satış rakamı yakalayan Apple, bu rakamın 4 milyonunu yalnızca ilk 24 saatte ön siparişlerle toplamıştı. Bu başarısını iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleriyle tekrarlamayı ve hatta aşmayı uman Apple'ın, öte yandan tedariği nasıl sağlayacağı ise merak konusu olmuş durumda. Analiz şirketlerinden KGI Securities'den Ming-Chi Kuo'nun yaptığı araştırmaya göre Apple'ın, özellikle iPhone 6S Plus modelinin satışa sunulduğu gün 1.5 ila 2 milyon arası satış elde edeceğini düşünüyor. Yine öte yandan bir başka analiz şirketi olan Piper Jaffray'den Gene Munster'a göre Apple, Çin'de de ilk hafta sonunda 2 milyonluk bir satış çizgisini yakalayacak. Amerikalı şirket totalde ise ilk hafta sonunda 12 ila 13 milyon arası iPhone 6S ve iPhone 6S Plus satışı elde edebilir. Yine Kuo'ya göre Apple, özellikle iPhone 6S Plus'ın tedariğinde sıkıntı yaşayabilir.

25 Eylül'de Çin, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Porto Riko, Singapur, İngiltere ve Amerika'da satışa sunulacak olan yeni iPhone'ların ülkemiz için ne zaman hazır olacağı ise şu an için belli değil.

Okuyucu Yorumları