iPhone 6S tartışması, Samsung'u vuracak!

iPhone 6S'in piyasaya çıkmasıyla başlayan "chipgate" tartışmaları, görünüşe göre Samsung'u vuracak!

Chipgate, Samsung'u vuracak!

Bilindiği gibi Apple, iPhone'ları için işlemci üretiminde iki farklı şirketle çalışıyor. Bunlardan biri ezeli rakibi Samsung olurken, bir diğeri ise TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Yeni iPhone 6S'lerde de bu iki şirketle çalışan Apple, şimdilerde "chipgate" adında bir tartışmanın ortasında kalmış durumda. Bunun sebebi, Samsung'un ürettiği A9 işlemcilerinin, TSMC'nin ürettiklerinden daha düşük performans verdiğinin ortaya çıkması...

Chipgate tartışmasında gelinen son durum, analistlerin TSMC'nin ürettiği A9 işlemcilerinin, Samsung'un ürettiklerine nazaran yüzde 20 daha iyi pil ömrü sunduğu yönünde görüş bildirmesiyle alevlenmiş durumda. Samsung, A9 işlemcilerini 14nm işlem süreciyle üretirken, TSMC aynı işlemciyi 16nm teknolojiyle geliştiriyor. Aradaki pil ömrü performansı farkının analistler tarafından bu denli yüksek bulunması ise bir hayli ilginç. Zira Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde kullanılan farklı A9 işlemcileri arasındaki maksimum pil ömrü farkının, yüzde 2 ila yüzde 3 arasında olduğunu test sonuçlarıyla ortaya koydukları iddiasında.

Elbette bu tartışmalar Apple'ın iPhone 7 modelinin akıbetini de belirleyecek. TSMC, Samsung hakkında ortaya çıkan bu iddialardan umutlu. Zira iPhone 7'de kullanılacak tüm A10 işlemci siparişlerini kendisi almak istiyor. Bilindiği üzere Apple, 2014 yılında çıkarttığı A8 işlemci için de tüm siparişleri TSMC'ye vermişti. Bu durum, Samsung hakkında ortaya çıkan bu iddialarla A10'da tekrar yaşanabilir.

Okuyucu Yorumları