iPhone 6S'i suya bıraktılar; işte sonuç!

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, Apple'ın bize söylemediği "su geçirmezlik" yeteneğine mi sahip?

iPhone 6S'i suya attılar!

Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı tanıttığı etkinlikte yeni telefonlarının su geçirmezliğinden hiç bahsetmedi. Ancak yeni iPhone'unun bozulmasını göze alan bir kullanıcı, yaptığı testle iPhone'un hemen su geçirmediğini gösterdi.

YouTube kullanıcısı Zach Straley'in yayınladığı videoda iPhone 6S ve 6S Plus, görünürde herhangi bir hasar görmeden bir saat suda kalabiliyor. Kamera, Home tuşu, 3D Touch işlevleri ve geriye kalan her şey, testin ardından düzgün bir biçimde çalışmaya devam ediyor. Straley daha sonra Twitter'da Lightning portunun ve kulaklık soketinin de normal olarak çalıştığını doğruladı.

Siz yine de denemeyin

Apple'ın yeni telefonları, suya sandığımızdan daha yüksek bir dayanıklılığa sahip. Ancak Apple resmi bir açıklama yapmadıkça bunu denemenizi tavsiye etmiyoruz - sizin telefonunuzun su geçirmeyeceğinin herhangi bir garantisi bulunmuyor.

Yeni iPhone'ların suya dayanıklılığı, Apple'ın Mart'ta aldığı bir patentle ilgili olabilir. Bu patentte dahili devrelerin ince, su itici bir kaplamayla çevrilmesinden bahsediliyordu. Teknolojinin iPhone 6S ve 6S Plus'ta gerçekten kullanılıp kullanılmadığı ise ancak Apple'ın açıklamasıyla anlaşılacak.

Apple Watch da suya karşı dayanıklılığıyla şaşırtmıştı. Görünen o ki Apple, bize pek bahsetmek istemese de, 2015 cihazlarını suya karşı dayanıklı olacak biçimde tasarlamış.

Okuyucu Yorumları