iPhone 6S'in 3D Touch'ı yerinden söküldü

Hemen her şeyi parça parça eden ekip, şimdi de iPhone 6S'in 3D Touch sensörünü yerinden söktü!

3D Touch'ı da söktüler!

iPhone 6S'in elbette en dikkat çekici yanını 3D Touch teknolojisi oluşturuyor. Kullanıcıların bu yeni modele geçmek istemelerindeki en büyük sebeplerinden birini oluşturan ve önümüzdeki dönemde geliştirilecek uygulamalarla entegrasyonunun sağlanmasıyla daha zengin bir kullanım sunması hedeflenen 3D Touch, peki telefona nasıl "baskı" hissini aktarıyor? Elbette bir sensör yoluyla! Ünlü iFixit internet sitesi, iPhone 6S'i de parçalarına ayırırken, bu 3D Touch sensörünün montajını araştırmış.

iFixit'in raporuna göre 3D Touch teknolojisi, ekranın arka paneline basit bir veri kablosuyla bağlanmış bir sensöre dayanıyor. Bu sensörü yerinden çıkartmanın ve ekrandan ayırmanın çok zor olmadığını raporunda açıklayan iFixit, yine de kullanıcıları bunu kendilerinin yapmamaları konusunda uyardı.

Her ne kadar şu an için çok yaygın olmasa da, çok geçmeden iPhone 6S'in bu 3D Touch teknolojisini çok sayıda uygulama destekleyecek. Bunlara son örnek de Facebook oldu. Yeni güncellemesiyle birlikte 3D Touch desteği yayınlayan Facebook, artık iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde 3D Touch desteği veriyor.

Okuyucu Yorumları