iPhone 6S'in büyüdüğü "doğrulandı"

iPhone 6'yı büyük bulanlar ve daha küçük bir iPhone 6S bekleyenler, bu habere üzülecek!

iPhone 6S'i "ölçtüler"

Yeni ortaya çıkan görüntüler, iPhone 6S'in boyutunun gerçekten de iPhone 6'dan biraz daha kalın olacağını gösterdi.

Görüntüleri güvenilir bir kaynaktan alan MacRumours'un yayınladığı fotoğraflarda iPhone 6S'in çeşitli parçalardan bir araya getirildiği ve ölçümlerde kalınlığının 7.08mm çıktığı gözleniyor. iPhone 6'nın kalınlığı, 6.9mm idi. Daha önceki sızıntılar, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın seleflerinden 0.2mm daha kalın olacağını söylüyordu. Bunun nedeninin ekrana eklenecek olacak Force Touch teknolojisi olduğuna inanılıyordu.

iPhone 6S'in büyüdüğü

Yeni fotoğraflar, iPhone 6S'in boyunun da biraz uzadığını ve 138.1mm'den 138.19'a ulaştığını gösteriyor. 0.09mm'lik büyüme çok önemli bir fark olmasa da, Apple'ın ne için yer açtığını merak ediyoruz. Fotoğraflara göre telefonun genişliği de 67.00mm'den 67.68mm'ye yükseliyor. Farklar çok gibi görünmese de MacRumours, toplamda yüzde 3'lük büyüme hesapladığını söylüyor. Dolayısıyla iPhone 6'yı cebine sığdırmakta sorun yaşayanlar, iPhone 6S'te daha çok sorun yaşayabilirler.

Tüm bunlar doğruysa, iPhone 6S çıktığında telefonun, piyasadaki iPhone 6 kılıflarıyla uyumlu olmayabileceği anlamına da geliyor. Ancak kılıf üreticilerinin iPhone 6S kılıfları üzerinde çalıştıkları söyleniyor - bu yüzden telefon satışa sunulduğunda kılıf bulmakta güçlük çekeceğinizi sanmıyoruz.

Okuyucu Yorumları