iPhone 7, 4K için ekranını değiştirebilir!

Yeni dedikodulara göre Apple, gelecek senenin iPhone'unda "geri dönüş" yapabilir!

iPhone 7'nin ekranı...

Apple, iPhone 5'ten bu yana farklı ekran teknolojilerini bir araya getiren, böylece ekran, "digitizer" ve dokunmatik giriş işlevlerini bir arada sunan bir ekrandan faydalanıyor.

Firma bu sayede ekranlarını biraz daha ince bir hale getirebiliyor. Sonuç olarak 6,9 mm inceliğindeki iPhone 6'yı bu teknolojiye borçluyuz. Ancak bu teknolojinin bazı dezavantajları da var ve yeni iddialara göre firma, 2016'da piyasaya süreceği iPhone 7'de birkaç camdan oluşan eski teknolojiye geri dönecek.

Firmanın böyle bir geri adım atmasının arkasındaki neden ise Ultra HD 4K gibi yüksek çözünürlüklerin, iPhone 5'teki ekran teknolojisiyle ("In-cell") birlikte kullanılmasının güçlüğü. Dahası bu teknolojinin ekranın kenarlarındaki hassasiyetinin de daha az olduğu söyleniyor.

Bununla birlikte ekran teknolojisinin değişecek olması, iPhone 7'nin daha kalın olacağı anlamına gelmiyor. Dokunmatik ekran üreticiler, ultra-ince ekranlar için tüm güçleriyle çalışıyorlar.

iPhone 7'nin çıkışına muhtemelen 1 yıldan fazla zaman olduğundan, bu dedikoduya dikkatle yaklaşmakta fayda var. Bahsettiğimiz geçişin önümüzdeki hafta tanıtılması beklenen iPhone 6S'te gerçekleşmesi beklenmiyor.

Okuyucu Yorumları