iPhone 7 alan herkesi işten kovuyorlar!

Bir iPhone 7 almak uğruna işinizden kovulmayı göze alabilir misiniz? Bu şirketlerde çalışanlar, işte bu kararı vermek zorunda!

iPhone 7 alanı kovuyorlar!

Apple'ın, Çin sınırları içerisinde önemli bir sorunu var gibi görünüyor. BBC haberlerine göre, bazı Çinli firmalar, çalışanlarının iPhone 7 almasına engel olmaya çalışıyor.

Peki neden? Apple'ın yeni AirPod'larının çalışanlarını uzaylı gibi göstereceğinden mi korkuyorlar? Ya da iPhone 7 Plus'daki iki kameranın çalışanların dikkatini dağıtıp verimi düşüreceğinden mi endişeliler? Görünüşe bakılırsa hayır. Anlaşılan, bu firmalar materyalizm veya yabancı ürünlere karşı bir tutum içerisine giriyor. BBC'nin dediğine göre, Nanyang Yongkang İlaç Firması, çalışanlarının iPhone 7 veya 7 Plus almamaları gerektiğine dair bir bildiri yayınladı.

Bildirinin devamında, "Eğer bu kurala uymazsanız, ofise gelip istifa dilekçenizi verin" yazıyor. Nanyang Yongkang ile iletişim kurma çabaları başarısız oldu. Apple da konu hakkında yorum isteklerine cevap vermedi.

Apple ürünlerinin kullanımını istemeyen tek Çin organizasyonu Nanyang Yongkang değil. China.org'daki habere göre, Chongqing'deki Fuling Xinjiuzhou Gynecology Hastanesi de benzer bir kurala sahip. Hastanede yayınlanan bildirinin bir kısımda şu yazıyor: "Yönetim ofisi, hastanedeki hiçbir çalışanın iPhone 7 veya iPhone 7 Plus satın almasına izin vermemeye kararlı. Satın almak konusunda ısrarcı olanlar, yıllık yüksek performans ödülü adaylığından çıkarılacaktır. Ve bir iPhone 7 telefonu karşılayamayan fakat buna rağmen alanların da işlerinden çıkmaları istenecek."

Bundan önce de Çinli firmaların çalışanlarından Apple'dan sakınmalarını istedikleri görülmüştü. Temmuz'da, Zhejiang Bölgesindeki Bina Technology, çalışanlarına iPhone'larını atmalarını emretmişti.

Okuyucu Yorumları