iPhone 7 kablosuz şarjla gelebilir!

Apple, kablosuz şarjı yeni iPhone'lara eklemek için ilginç işler peşinde!

iPhone 7 için ilginç plan!

Kablosuz şarj işlevi, son birkaç senede akıllı telefonlarda yapılan en heyecan verici yeniliklerden bir tanesi. Şimdiye kadar kablosuz şarj teknolojisini telefonlarında kullanmayan Apple, bunun zamanının geldiğini düşünüyor olabilir.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarına göre gelecekteki iPhone'lar, bugünkü kablosuz şarj teknolojisinin daha gelişmiş bir sürümüyle gelebilir. Kaynakların iddiasına göre Apple, şarj yüzeyinden biraz daha uzak mesafeden şarj etmeye izin veren bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Firmanın piyasadaki kablosuz şarj cihazlarından pek hoşlanmadığı biliniyor. Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller, iPhone 5 tanıtımında kablosuz şarjın, şarj yüzeyine ihtiyaç duyduğunu, bu yüzden işleri kolaylaştırmadığını söylemişti. Schiller'a göre prize bağlayacağınız bir başka cihaz, "çoğu durumda işleri daha da karmaşık hale getirecekti".

Kablosuz şarjı kullanan cihazların genellikle şarj yüzeyine değmeleri veya yüzeye çok yakın bulunmaları gerekiyor. Cihaz uzaklaştırıldığında ise belirgin bir güç kaybı yaşanıyor. Apple'ın bu sorunu nasıl çözeceği bilinmiyor, ancak firma bunu başarırsa yeniliği iPhone 7'de bile görme ihtimalimiz var.

Okuyucu Yorumları