iPhone 7, müthiş bir kamerayla gelebilir!

Önümüzdeki senenin iPhone'u, yeni bir iddiaya göre telefon kameralarında çığır açabilir!

iPhone 7'ye DSLR gibi kamera!

iPhone 6'nın kamerası, 5S'in zaten iyi olan kamerasının üstüne çok şey koymuyor. Ancak bir sonraki iPhone hakkında söylenenler doğruysa, çok farklı bir kamerayla karşılaşabiliriz.

The Talk Show'un son bölümünde konuşan, bazen isabetli, bazen istabetsiz tahminleriyle tanıdığımız John Gruber'ın iddiasına göre "önümüzdeki sene ortaya çıkacak kamera, şimdiye kadar kameralardaki en büyük sıçrayışa imza atacak". Gruber, yeni kameranın "garip, çift lensli bir sistemden oluştuğunu duyduğunu, arka kameranın çift lens kullandığını ve DSLR kalitesinde görseller yakalayabildiğini" söylüyor.

Gruber'ın açıklamasından çok şey anlamak mümkün olmasa da iPhone kameralarını üreten Sony'nin 21MP'lik, CMOS sensörlü bir kamerayı henüz tanıttığını biliyoruz. Bu kamera, 192 noktalı otomatik odaklaması sayesinde hızlı hareket eden nesneleri odakta tutabiliyor, yüksek çözünürlüklü HDR fotoğraflar ve 4K videolar kaydedebiliyor. Gruber'ın bahsettiği kameranın bu lens olup olmadığını anlamak zor.

Nisan 2015'te sevk edilmesi beklenen lensin iPhone 6S'te yer alma ihtimali var. Düşük de olsa bir başka ihtimal ise, Apple'ın değiştirilebilir lensler sunması. 2014'ün başlarında böyle bir işleve yönelik bir Apple patentini görmüştük. Değiştirilebilir lens ihtimali oldukça düşük olsa da iPhone 6S veya 7'nin önümüzdeki sene önemli bir kamera yeniliğiyle gelmesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları