iPhone 7 özellikleri, çıkış tarihi, fazlası

Apple'ın bu sene tanıtılacak, büyük yeniliklerle gelecek iPhone 7'si hakkında neler biliyoruz?

iPhone 7 hakkında her şey!

Her sene yeni bir iPhone çıkaran Apple'ın telefonlarında iki senede bir köklü değişiklikler yaptığını biliyoruz. iPhone 7'ye denk gelen bu önemli değişiklikler, yepyeni bir tasarım, daha yüksek işlemci gücü ve yeni işlevler olarak karşımıza çıkabilir.

Her geçen gün yeni sızıntı ve dedikodularıyla karşılaştığımız iPhone 7'nin 2016'nın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Peki Apple'ın bir sonraki telefonu hakkında şimdiye kadar neler öğrendik? İşte iPhone 7 hakkında tüm bildiklerimiz.

Çıkış tarihi

Apple'ın şimdiye kadarki tanıtım tarihleri, iPhone 7'nin Eylül 2016'da gelebileceğini söylüyor. Telefonun daha erken çıkabileceğini iddia eden bazı kaynaklar da var; ancak bunun ne kadar daha erken olabileceği bilinmiyor.

Tasarım

Tasarım

iPhone 7'nin nasıl görüneceği henüz bilinmese de, 7,1 mm'lik iPhone 6S'ten bile ince olması bekleniyor. KGI Securities'ten Ming-Chi Kuo'ya göre bu incelik, 6mm ve 6,5mm seviyesinde olabilir. Cihazın incelmesi, 3,5 mm'lik kulaklık girişinin kaldırılması anlamına gelebilir. Bununla birlikte bazı sızıntılar, 3,5 mm'lik girişin yerinde durduğunu gösteriyor. Kulaklık girişini kaldırmak avantajdan çok dezavantaj sağlayabileceğinden, Apple böyle bir değişikliğe hazır olmayabilir.

iPhone 7'nin "çerçevesiz", tamamen metalden oluşan bir gövdeyle geleceği de söyleniyor. Bir başka dedikodu, iPhone 6 ve 6 Plus ile tanıştığımız "kamera çıkıntısının" sonunda ortadan kalkacağı.

Ekran, kamera ve pil, işletim sistemi, işlem gücü

Ekran, kamera ve pil, işletim sistemi, işlem gücü

Ekran

DigiTimes'ın kaynakları haklı çıkarsa, ekran çözünürlüğünde büyük sıçramalar görebiliriz. İddialar, Apple'ın glass-on-glass ekranlara geçiş yapacağını söylüyor; böylece QHD ve hatta 4K ekranların yolu açılıyor. Apple'ın LCD ekrandan OLED ekranlara geçiş yapma ihtimali de var. Bununla birlikte yeni bir dedikodu, OLED ekranlara geçişin iPhone 7S'te gerçekleşeceğini söylüyor.

Yeni ortaya çıkan Apple patentleri, iPhone 7'nin ekranının daha zor kırılabileceğini gösteriyor.

Kamera ve pil

iPhone 6S, 12MP'lik arka ve 5MP'lik ön kamerayla geliyor. Nowhereelse.fr'nin paylaştığı iPhone 7 görüntüleri, yeni telefonun kamera lensinin daha büyük olabileceğinin ipucunu veriyor. Benzer şekilde HDBlog.it'in paylaştığı görüntüler de büyük bir sensöre işaret ediyor. iPhone 7 belki çift kamerayla gelmeyecek, ancak büyük bir lens, kamera teknolojisinde önemli geliştirmelerin işareti olabilir.

iPhone 7 özellikleri, çıkış tarihi, fazlası

Yeni bir sızıntı, iPhone 7'nin daha ince olmasına rağmen pil boyutunu genişleteceğini ileri sürüyor. Bunun doğru olmasını umuyoruz, ancak sanırız çok heveslenmemekte fayda var.

İşletim sistemi ve güç

Weibo'daki fısıltılar iPhone 7'nin güç bakımından atılım yapacağını söylüyor. İddiaya göre iPhone 7, altı çekirdekli A10 yongasıyla gelecek. Ancak bizce Apple'ın iki çekirdekten altıya sıçrama olasılığı bizce düşük. iPhone 6S'in RAM miktarı henüz 2GB'a yükseltildiğinden, firma burada bir süre durmak isteyecektir. Ancak iPhone 7 Plus'ta çift kameradan gelen görüntüleri işleyebilmek için 3GB RAM'e ihtiyaç duyulabilir.

iPhone 7'nin henüz tanıtılmayan iOS 10 ile birlikte gelmesini bekliyoruz. iOS 10'un Siri'de bazı geliştirmeler yapması, Apple Music'in tasarımını yenilemesi ve HomeKit'i ayrı bir uygulama olarak sunması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları