iPhone 7 Plus'ların bazıları daha yavaş indiriyor!

iPhone 7'ler arasında keşfedilen depolama hızı farkından sonra, performansı etkileyen bir fark daha bulundu!

iPhone 7 Plus'ların bazıları daha yavaş!

Bazı iPhone 7'lerin diğerlerinden daha yavaş olduğunu duymuştuk; bu sefer ise bazı iPhone 7 Plus'ların mobil ağ performansının diğer iPhone 7 Plus'lardan daha kötü olduğu ortaya çıktı.

Bunun nedeni tüm iPhone 7'lerin aynı modemi kullanmaması. Verizon, Sprint ve ABD'de SIM kilidi olmayan modellerin, Çin ve Japonya'daki iPhone 7'lerin Qualcomm yongasını kullandığı; diğer ABD ağlarında, İngiltere, Avustralya ve dünyanın geri kalanında ise Intel modemin kullanıldığı söyleniyor. Intel modem daha yaygın olarak kullanılmasına rağmen, Qualcomm'a göre daha zayıf bir performans sunduğu anlaşılıyor. Cellular Insights'ın testleri, Intel modemin önemli sayılacak ölçüde daha yavaş olduğunu ortaya çıkardı. Testler iPhone 7 Plus sürümleri arasında yapılsa da, aynı durum iPhone 7'ler için de geçerli.

Sinyal seviyesi yüksekken iki modem benzer derecede iyi bir performans sergiliyorlar. Ancak sinyal zayıfladığında Intel modem, Qualcomm'a göre 40Mbps'ye kadar daha yavaş bir performans sunabiliyor. Performansın Intel yongada Qualcomm'a kıyasla devamlı olarak yüzde 30 daha düşük olduğu belirtiliyor.

Bu farklar gerçek hayatta hissedilmeyebileceği gibi, örneğin ABD'de yaşayanların diğer modeme sahip iPhone 7'yi seçmek gibi bir şansları olmayabilir. Ancak ikisi arasında seçim yapabilecek olanların Qualcomm'u seçmesi daha uygun görünüyor. Modem hızları sizin için çok önemliyse, bu testler sizi iPhone 7 almaktan vazgeçirebilir de.

iPhone 7 Plus'ın bu iki sürümünü diğer telefonlarla da karşılaştıran Cellular Insights, mobil ağ hızı en iyi olan telefonun Samsung Galaxy S7 Edge olduğunu keşfetti.

Okuyucu Yorumları