iPhone 7 su geçirmez olmayacak ancak...

Japonya'dan gelen son bilgilere göre iPhone 7, beklenen bu özelliği sunmayacak! Onun yerineyse...

iPhone 7'de "o" olmayacak!

iPhone 7'yle birlikte gelmesi beklenen önemli özelliklerden bir tanesi olan su geçirmezlik, yeni bir rapora göre başka bahara kaldı. Aslında iPhone 6S'in kolay kolay su geçirmediği kullanıcılar arasında biliniyor, ancak Apple henüz resmi olarak su geçirmeyen bir iPhone'u bizlere sunmadı.

Japonca blog Mac Otakara'nın iddiasına göre iPhone 7'nin boyutlarında önemli bir değişiklik olmayacak. LCD bileşenlerinin boyutu inceldiğinden cihaz sadece 1 mm daha ince olabilecek. Bunun yanında rapor, Apple'ın kulaklık girişini kaldıracağını söylüyor. Kulaklık girişinin kaldırılması, daha ince bir iPhone 7'nin önünü açtığı gibi iddiaya göre kulaklık girişinin yerini ikinci bir hoparlör alacak. Böylece iPhone, stereo ses deneyimi sunmaya başlayacak.

Blog'a göre iPhone 7'nin kamerası, cihazın arka yüzüyle aynı seviyede olacak. Yani iPhone 6S'in aksine kamera dışarıya doğru çıkıntı yapmayacak. Bu da iPhone 7'nizi masanın üzerine bıraktığınızda tıngır tıngır sallanmayacağı anlamına geliyor.

Mac Otakara'nın iPhone 7 sızıntıları için en güvenilir kaynak olmadığını hatırlamakta fayda var. Su geçirmezlik iddiasını ilk ortaya atan sitelerden biri, Mac Otakara'dan başkası değildi.

Apple'ın iPhone 7'yi sonbaharda, alıştığımız tanıtım takviminden farksız biçimde göstermesi bekleniyor. Bu ay 4 inç'lik bir başka iPhone'la tanışma ihtimalimiz de var.

Okuyucu Yorumları