iPhone 7'de AMOLED ekran görecek miyiz?

Son söylentilere inanıp AMOLED ekranlı bir iPhone 7 bekliyorsanız, bu haber canınızı sıkabilir!

iPhone 7 için "tersine" iddia

Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın OLED ekranlara geçiş yapacağı konuşuluyordu ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre en az 2019 yılına kadar iPhone'lar için AMOLED ekran kullanımı mümkün olmayacak.

Kuo, Foxconn'un Zhengzhou'da 2018 yılında seri üretime geçmesi planlanan altıncı nesil LTPS TFT-LCD üretim hattı inşa edeceğini kaydetti. Deneyimli analist bu tesisin iPhone'lar için OLED değil TFT-LCD ekran siparişlerini hazırlayacağına inandığını söylüyor.

LCD ekranlar daha ucuz üretim maliyetinin yanı sıra güneş ışığı altında daha iyi performans sunabiliyor. Buna karşın Apple'ın şu ana kadar sadece Apple Watch ürününde tercih ettiği OLED teknolojisi, daha parlak renkler ve güç tüketimi sunabiliyor. Bu da bir anlamda ekstra maliyet demek.

Kuo, Apple'ın gelecekteki ürün planları hakkında güçlü bir öngörü siciline sahip. Kendisi Ocak ayında iPad Pro'nun farklı seviyelerdeki kuvveti ölçebilen, komplike ve hassas basınç sensörlerine sahip "Apple Pencil" isimli ürünle birlikte sunulacağını da söylemişti.

Okuyucu Yorumları