iPhone 7'de "tıslama" sorunu ve fazlası!

Yeni piyasaya sürülen iPhone 7'yi birkaç gündür kullananlar, garip bir sorun keşfettiler! Dahası da var...

iPhone 7'de "tıslama" sorunu!

Yeni iPhone 7'leriyle birkaç gün geçiren kullanıcılar, onun nasıl çalıştığını keşfederken ilginç sürprizlerle de karşılaşıyorlar.

Bu sorunlardan bir tanesi, bazı kullanıcıların iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın işlemciyi yoğun olarak kullandığı görevlerde telefonun içerisinden bir "tıslamanın" gelmesi. Bu konuda gelen şikayetlerde tam bir tutarlılık olmasa da bir kullanıcı, sesi gösteren bir video paylaştı. Tıslama sesiyle ilgili şikayetlere rağmen hiçbir kullanıcı, bu durumun cihazın işleyişini etkilemediğini söylüyor.

İkinci "sorun" ise aslında iPhone 7 satışa çıkmadan önce kısmen biliniyordu. iPhone 7'nin Home düğmesi, bilindiği gibi artık bastığınızda içeriye doğru hareket eden mekanik bir düğme değil. Firma bunun yerine düğmeye ne kadar bastırdığınızı sensörler yoluyla algılıyor. Düğmenin parmak ucunuzun temasına (veya iletken bir dokunuşa) ihtiyaç duyması ise düğmeye eldivenle basma olanağını ortadan kaldırıyor. Ancak bu sorun dokunmatik ekranlar için üretilmiş eldivenlerle çözülebiliyor.

Yeni düğme, basılmadığı için "hard reset" işlemini de biraz zorlaştırıyor. Apple'ın yeni sıfırlama yöntemi için güç düğmesini basılı tutarken ses kısma düğmesine basmanız ve bu şekilde yaklaşık beş saniye beklemeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları