iPhone 7'den en fazlasını alın!

iPhone 7 veya iPhone 7 Plus'tan en fazlasını almanızı sağlayacak ipuçlarını okumadan geçmeyin!

iPhone 7'den en fazlasını alın!

Apple'ın Çarşamba günü tanıttığı iPhone 7, bir dizi yenilenmiş teknoloji ve birçok yeni işlevle çoğumuzu heyecanlandırdı. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak iPhone 7'den en fazlasını almak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarımıza bakmanızı öneriyoruz.

1. iPhone 7'yi tutarak uyandırın: iPhone 7, Apple'ın yayınlanmak üzere olan iOS 10 işletim sistemiyle gelecek. iOS 10'un en işe yarar yeni özelliklerinden bir tanesi ise, telefonu yerinden kaldırdığınızda otomatik olarak uyanması. Bu sayede iPhone 7'yi elinize aldığınızda hemen uyarılarınıza bakabiliyor veya kilidi açabiliyorsunuz.

2. iPhone 7'niz sudan hasar görmesin: Suya düşmüş bir telefonu çalıştırmanız, onu bir daha hiç açamamanız anlamına gelebilir. Buna engel olmak isteyen iPhone 7, telefon içerisinde nem algılandığında sizi uyarıyor. Bu uyarıyı görürseniz, Lightning portuna bağlı olan her şeyi çıkartın ve telefonunuz tamamen kuruyana kadar kapalı tutun. Elbette iPhone 7 su geçirmezlik özelliğine sahip olduğundan, onu suya düşürmeniz halinde korkmanıza gerek yok.

3. Kilitli iPhone'da kamerayı açın: Kusursuz anı yakalamak istediğinizde, iPhone 7 kilitliyken, parmağınızı kilit ekranında kaydırarak kamerayı açabilirsiniz. Merak etmeyin, kamerayı bu şekilde açtığınızda galerinizdeki fotoğraflar ve diğer uygulamalara erişime izin verilmiyor.

4. Home düğmesini kişiselleştirin: Yeni home düğmesi basınca duyarlı olduğu gibi, ona bastığınızda parmağınıza titreşim vererek geri bildirim sağlıyor. En iyisi ise Home düğmesini dilediğiniz gibi kişiselleştirebilmeniz.

5. Daha iyi fotoğraflar çekin: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın her ikisinin kamerası da optik imaj sabitleme (OIS) özelliğiyle geliyor. Genişleyen diyafram yüzde 50 daha fazla ışık alıyor ve yüzde 60 daha hızlı. Kısacası düşük ışıkta fotoğraf çekmek, eskisinden de kolay. Flaşta da geliştirmeler var. İki tonlu, dört LED'li flaş, Apple'a göre yüzde 50 daha parlak.

Kamera, makine öğreniminden faydalanarak exposure, otomatik odak, beyaz dengesi gibi ayarları kendisi yapabiliyor.

Daha iyi selfie'ler

Daha iyi selfie'ler

6. Daha iyi selfie'ler çekin: iPhone 7'nin ön kamearsında da yenilikler var. 5MP'den 7MP'e yükselen FaceTime kamera, videolu FaceTime sohbetlerinizde daha iyi görüntü kalitesi sağlıyor.

7. Fotoğraflarınızı canlandırın: iPhone 7'yle birlikte Live Photos özelliği gelişiyor. Artık optik imaj sabitleme araçlarıyla Live Photos'un daha iyi görünmesini sağlayabilir, yenilenen düzenleme araçlarıyla fotoğrafları iyileştirebilirsiniz.

8. Daha iyi Instagram fotoğrafları: iPhone 7'nin kamerası çok daha parlak ve canlı kareler yakalayabiliyor. Bunun yansıtabilmek üzere güncellenen Instagram uygulamasının filtreleri, iPhone'un geniş renk yelpazesiyle yakalama özelliklerinden faydalanıyor.

9. Geliştirilmiş sesin tadını çıkarın: iPhone 7'deki en büyük değişiklik, 3.5mm'lik klasik kulaklık girişinin yerini Lightning portunun almış olması. Lightning portu, ses verisini dijital olarak iletebiliyor ve bu sayede daha yüksek ses kalitesi sunuyor. Eski kulaklıklarınızı iPhone 7'yle kullanmanız mümkün; bunun için gerekli dönüştürücü, iPhone 7'yle birlikte geliyor.

Okuyucu Yorumları