iPhone 7'nin "içindekilere" yakın plan!

iPhone 7 için yapılan yeni bir sökme işlemi, cihazın merak edilen detaylarını gün yüzüne çıkardı!

iPhone 7'nin içinden bunlar çıktı!

Her bir yeni Apple ürünü beraberinde getirdiği birçok yeni özelliğin yanında firmanın üretim teknolojisinde de ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Bu anlamda iPhone 7 de bir istisna değil.

Cihaz için yapılan yeni bir sökme işlemi birçok ilginç detayı açığa çıkardığı gibi daha önceki bir söylentiyi de doğruladı: Intel en azından bazı iPhone 7'lerdeki (AT&T ve T-Mobile için hazırlananlarda) modemlere imzasını atmış. Diğer yandan Verizon ve Sprint versiyonlarda kullanılan modem ise Qualcomm'a ait.

Chipworks tarafından gerçekleştirilen analize göre iPhone 7'deki A10 yonga Apple'ın yaptığı hamleler sayesinde A9'dan çok daha yoğun; yani daha küçük bir alan kaplamasına rağmen daha etkili bir güce sahip. Söz konusu yonganın TSMC'ye ait 16FFC işlemci üzerinde temellendiği görülüyor. Aşağıdaki diyagram da Chipworks'un yaptığı tahminlere göre hangi spesifik bileşenin fiziksel olarak nerede konumlandığını gösteriyor.

Batarya tarafında ise, iPhone 6s'teki 1810 mAh'lık paketin daha da geliştirilerek 1960 mAh'lık bir paketin konumlandırıldığını görüyoruz. Samsung'un artık kötü bir şöhrete sahip Galaxy Note 7 bataryalarının bundan iki kat daha büyük olduğunu da hatırlatalım.

iPhone 7'nin
Okuyucu Yorumları