iPhone 7'nin kulaklık sorunu daha da karıştı!

Apple'ın iPhone 7'yle birlikte verdiği Lightning EarPod'larda sorunlar yaşanıyor!

iPhone 7'nin kulaklık krizi büyüyor

Teknoloji devi Apple'ın yeni amiral gemisi modellerinde kulaklık girişini kaldırmaya karar vermesinin yankıları halen sürerken yeni cihazların Lightning EarPod'larında bazı sorunlar yaşandığı rapor edilmeye başladı.

Business Insider'da yer alan habere göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la gelen "kablolu" kulaklıklar iPhone'un Lightning girişi aracılığıyla cihaza bağlanmalarından dakikalar sonra tutukluluk yapmaya başlıyor. Kulaklıklardan müzik sesi gelmeye devam etse de ses ayarı, Siri ya da telefon aramaları gibi özellikler kulaklık üzerinden kontrol edilemiyor.

Söz konusu hadise yalnızca belirli sayıda kulaklıklar için rapor edilmiş durumda, yani bütün kulaklıklar bu durumdan etkilenmiş gibi görünmüyor. Bununla birlikte konuyla ilgili bir açıklama yapan Apple bu sorunun bir yazılım güncellemesiyle onarılacağını söyledi.

Apple'ın Lightning Earpod'ların dışında iPhone 7 için bir 3.5 mm kulaklık girişi aparatı da sağladığı biliniyor. Fakat bu aparat üzerinden eski kulaklıklarından yararlanan kullanıcıların bu durumdan etkilenip etkilenmedikleri henüz kesin değil.

Okuyucu Yorumları