iPhone 7'nin maddesi değişebilir!

Apple'ın yeni bir patenti, iPhone 7'nin tasarımının "biraz farklı" olacağını gösteriyor!

iPhone 7'ye farklı madde!

Apple, bazı kullanıcıları rahatsız eden "plastik bandı" iPhone 7'yle birlikte telefonundan kaldırmak istiyor. Bir patent başvurusuna göre Apple, anotlanmış alüminyuma benzer, ancak mobil sinyali engellemeyen bir madde geliştirmiş bulunuyor.

iPhone'u satın alan kullanıcılar, onu çoğu zaman şık tasarımı için tercih ediyorlar. Apple bu yüzden yeni nesil iPhone'larında plastik (ve hatta cam) yerine alüminyuma yer veriyor. iPhone 6S'te kullanılan 7000 serisi alüminyum ise ciddi bir dezavantajla geliyor: Gövde, telefonun içerisindeki modemlerin sinyallerini engelleyebiliyor. Apple'ın iPhone'un gövdesinde kullandığı plastik bantlar, şık ve minimalist görünümü biraz bozsa da radyo sinyallerine daha iyi davranıyor. Bu sayede iPhone'unuzla görüşme yapmanız ve internette dolaşmanız, mümkün hale geliyor.

Apple'ın farklı maddelerden oluşan yeni maddesi ise görünüşte anotlanmış alüminyuma benzese de sinyallerin geçişine izin veriyor. Bu sayede gelecekteki iPhone'un tasarımında plastik bantlara yer vermeye gerek kalmayacağı anlaşılıyor. Bununla birlikte firmanın patentte tarif ettiği maddeyi kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Elbette akla bazı sorular da gelmiyor değil: Yeni madde sinyalleri plastik kadar geçiriyorsa, gerçekten yeteri kadar dayanıklı mı?

Okuyucu Yorumları