iPhone 7S mi, iPhone 8 mi? Hangisi Gelecek?

2017'de gelecek olan yeni iPhone, iPhone 7S mi olacak; iPhone 8 mi? Peki çok ciddi bir değişim sunacak mı?

Sıradaki iPhone hangisi olacak?

Önümüzdeki yıl onuncu yıldönümünü kutlayacak olan iPhone için Apple'ın bu duruma uygun olarak bir sonraki modellerde dikkat çekici değişiklikler yapması yönünde bir beklenti var. Bu beklentilerden birisi de Cupertinolu firmanın 'S' modeli es geçip doğrudan iPhone 8'le çok önemli yenilikleri sunması. Fakat en yeni dedikodulara bakılacak olursa olaylar çok farklı da gelişebilir.

Tayvanlı bir tedarik zincirindeki kaynağın MacOtakara'ya aktardığına göre 2017'de karşılaşacağımız iki iPhone geleneği bozmayarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus adını alacak.

Söz konusu isimler de aslında donanım açısından her iki yeni modelin bir önceki modellere göre çok da büyük yenilikler getirmeyeceğini düşündürüyor. Bahsi geçen kaynak da bunu doğruluyor ve cihazların tasarımında çarpıcı değişimler olmayacağını öne sürüyor. Buna göre yeni iPhone'larda daha önce söylentileri dolaşan cam arka panel ve kablosuz şarj gibi özellikler de yer almayacak.

Kayda değer tek önemli yeniliğin ise her yıl gerçekleşen bir güncelleme olan yonga yeniliği (yeni bir A11 yongası gibi) olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte iPhone 7s ve 7s Plus için şimdiye kadarki en ilginç yenilik iddiasının ise cihazların kırmızı renk seçeneğiyle de sunulacak olması.

Cam arka panel beklentileri olanların da bunu iPhone 7s'de olmasa da iPhone 8'de görebilmeleri halen olasılık dahilinde.

Okuyucu Yorumları