iPhone 8, 3D Touch Güçlükleri Yüzünden Pahalı Olabilir

Apple'ın 2017 için hazırladığı çok özel iPhone'un neden çok pahalı olacağı iddia ediliyor?

iPhone 8 bu yüzden pahalı olacak!

Apple'ın bu sene pahalı bir iPhone 8 piyasaya süreceğine dair dedikoduların sayısı, birden fazla. iPhone'un onuncu yıldönümü için hazırlanan iPhone 8'in pahalı olmasının ana nedeni, iddialara göre Apple'ın 3D Touch'ta yaşadığı zorluklar.

Çince site Economic Daily News'un Apple'ın 3D Touch sensörlerini sağlayan TPK Holdings'ten edindiği bilgilere göre sensör fiyatları ikiye katlanmış durumda. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta kullanılan sensörler 7 ve 8 dolarlık bir maliyete sahipken iPhone 8'in sensörleri Apple'a 18 - 22 dolara mal olacak. Bunun nedeni, basınç algılayan 3D Touch iPhone 8'in sahip olacağı AMOLED ekranla bütünleştirmenin karmaşık bir işlem olması. Önceki iPhone'lar LCD ekranla geliyordu ve 3D Touch teknolojisini bu ekranlarla birleştirmek daha kolaydı.

Kaynağa göre Apple, bu maliyetleri kendisi üstlenmeyi ve tüketicilere yansıtmamayı planlıyor. Yine de onuncu yıldönümüne özel iPhone 8'in beraberinde getireceği teknolojiler, onu her zamankinden çok daha pahalı bir iPhone haline getirebilir. Apple'ın burada devreye girerek, daha fazla ek maliyeti üslenmesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları