iPhone 8, Beklediğiniz Kavisli Ekranla Gelmeyebilir

iPhone 8 hakkındaki yeni bir iddia, cihazın ekranı hakkında şimdiye kadar duyduklarımızın aksini söylüyor!

iPhone 8'in ekran bilmecesi!

Bu sene tanışmayı beklediğimiz iPhone 8, kavisli ekran beklentilerimizi karşılamayabilir. Apple'ın yeni telefonunda uçtan uca OLED ekran kullanacağına dair birçok dedikoduya rastladık ancak şimdi bazı sektör analistleri, duyduklarımızın aksini söylüyor.

IHS Markit analisti Wayne Lam'e göre Apple, iPhone 8'de LCD yerine OLED teknolojisini kullanacak ancak düz tasarımlı ekranı kullanmaya devam edecek. Bu bilgiyi Apple'ın tedarikçileriyle ilgili araştırmalara bağlayan Lam, iPhone 8'in ekranın iPhone 7 ve iPhone 6S gibi 2.5D kavisle geleceği tahminini yapıyor. Benzer bir iddia, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafından da öne sürülmüştü. Kuo daha önce Apple'ın 2.5D kavisi tercih edeceğini, tam kavisli ekranların geniş ölçekte üretiminin daha zor olacağını ve iPhone'u düşürmelere karşı dayanıksız hale getirebileceğini söylemişti.

Apple'ın iPhone'u 10. yıldönümü için birçok özellikle donatması bekleniyor. Bunlar arasında OLED ekran, yüksek ekran-gövde oranı, artırılmış gerçeklik yetenekleri var. Elbette tüm bunlar iPhone 8'i her zamankinden daha pahalı bir telefon haline getirebilir.

Okuyucu Yorumları