iPhone 8, Home Tuşunu Jest Kontrolüne Teslim Edecek!

iPhone 8 için büyük gün yaklaştıkça, çok ciddi söylenti ve iddialar da hız kazanıyor. İşte çok konuşulacak bir iddia daha...

iPhone 8 için ciddi iddialar!

Bloomberg'in yayınladığı yeni bir rapora göre iPhone 8, daha önceki bazı iddialara benzer şekilde, home tuşundan kurtulacak ve yerine jest kontrollerini getirecek. Çoğu zaman doğru tahminlerde bulunan Bloomberg yazarı Mark Gurman, yüksek çözünürlüklü iPhone fotoğraflarını gördüğünü ve "cihaz ile tanıdık" bazı insanlarla görüştüğünü söylüyor. Gurman'a göre iPhone 8 olduğu düşünülen cihaz, bir iPhone'da göreceğiniz en büyük değişikliklere sahip, buna tamamen ekrandan oluşan ön yüz de dahil.

İddiaya göre Apple aynı anda birden çok iPhone test ediyordu ve bu telefonlar arasında bulunan prototiplerden birinin home tuşu yok, ne mekanik ne de dijital... Bunun yerine iPhone 8 kullanıcılarının Siri'ye ulaşmak ve uygulama ekranına geçmek gibi işlevleri yerine getirmek için jest kontrollerini kullanmaları gerekiyor.

Prototiplerden birinin ekranında da ince bir alt çubuk bulunuyor. Kullanıcılar bu çubuğu yukarı çekerek telefonun kilidini açabiliyor ve buradan farklı işlevleri yerine getirebiliyor.

Tabii ki bu modellerden hiç birine müşteri eli değmeyebilir, yani iPhone 8'in final sürümünde home tuşu dijital olarak da olsa geri dönebilir. Ancak şunu da unutmamakta fayda var; Apple, iPhone'un 10'uncu yıl dönümünde büyük bir geri dönüş yapmak istiyor olabilir, bu da büyük değişiklikler anlamına geliyor.

Bunun dışında Gurman, yeni iPhone'un OLED ekranının iPhone 7 Plus'tan daha uzun ve büyük olacağını, köşelerinin Galaxy S8 kadar olmasa da yuvarlak olacağını söylüyor. Anten görevi gören metal bant ise iPhone 8'in çerçevesini oluşturuyor.

Apple'in yeni cihazları 12 Eylül'de gerçekleşecek olan etkinlikte duyurulacak.

Okuyucu Yorumları