iPhone 8, Parmak İzi Sensörünü Arkaya Taşıyabilir!

Yeni bir sızıntı, bu sene tanıtılacak olan iPhone 8'in tasarımında büyük bir değişime işaret ediyor!

iPhone 8'de radikal değişim!

Yeni ortaya çıkan iPhone 8 çizimleri, Apple'ın bir sonraki telefonunun çift arka kamera ve arka yüze yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısıyla geleceğini söylüyor.

iPhone'un 10. yıl dönümünü özel bir iPhone'la kutlamak isteyen Apple'ın home düğmesini kaldıracağı ve neredeyse ekran çerçevesiz bir tasarıma geçeceği bir süredir iddia ediliyor. Firmanın bunu yapabilmesi için, şu an home düğmesinin içinde yaşayan parmak izi sensörüne yeni bir yer bulması gerekiyor.

Arka yüzde parmak izi sensörüne yer verildiğine daha önce birçok kez rastladık. LG'nin birkaç telefonunda bu tasarım kullanırken Samsung'u yeni Galaxy S8'i de aynısını yapıyor. Apple, Şubat'ta sensörü direkt olarak ekranın içerisine koymaya yönelik bir patent almıştı ancak bunun gerçek olup olmayacağı bilinmiyor.

İddialara göre Apple, Touch ID sensörünü iPhone 8'in ekranına yerleştirmekte zorlanıyor. Analistler, Apple'ın bu duruma üç şekilde cevap verebileceğini söylüyor: Parmak izi sensörünü kaldırmak, iPhone 8'i Eylül'de duyurmak ancak satış tarihini ertelemek veya Galaxy S8 gibi sensörü arkaya yerleştirmek.

Sızan görüntü, Apple'ın bu üç yolu birden elinde tutma çalışmasının bir işareti olabilir. Yani Touch ID'nin ekranla bütünleştirilmesi fikri henüz ölmüş değil. Yine de dedikodulara dikkatle yaklaşmakta fayda var.

Okuyucu Yorumları