iPhone 8, Parmak İzi Tarayıcısı Yüzünden Gecikebilir

iPhone 8'i merakla bekleyenler, sadece tek bir özellik nedeniyle, normalden daha uzun beklemek zorunda kalabilir!

iPhone 8'i bekleyenlere kötü haber!

Yeni iPhone'lar genellikle Eylül ayında tanıtılıyorlar ancak bu defasında Ekim veya Kasım'a kadar beklemek durumunda kalabiliriz. Apple, çok konuşulan parmak izi tarayıcısını telefona nasıl yerleştireceğine hala karar vermiş değil.

Cowen and Company'den Timothy Arcuri'nin araştırma notlarına göre Apple, parmak izi tarayıcısını gerçekten de ekranın altına yerleştirecek. Sorun ise bunu yaparken hangi yöntemi kullanacağı konusunda henüz karar verememiş olması. Firmanın izleyebileceği yöntemler arasında optik veya ultrasonik sensör için cam üzerinde gözenekler açmak, sensör bölümündeki camı inceltmek ve ekran üzerine film sensörü eklemek var.

İyi haber ise Apple'ın bu yeniliği bir şekilde iPhone 8'e yetiştirecek olması. iPhone 8 için bekleyişimiz biraz daha uzun sürebilir zira Arcuri sahip olduğu bilgilerden emin. Aslında iPhone 8'in çıkışının ileriki bir tarihe sarkabileceğine dair dedikodulara daha önce de rastlamıştık.

Bir iki ay fazladan beklemek istemeyenler, muhtemelen iPhone 7S ve iPhone 7S Plus'ı Eylül'de satın alabilecekler. iPhone 8 kadar büyük yenilikler sunmayacak olan bu iki yeni iPhone modelinin beklenen tanıtım tarihinde duyurulacağına inanılıyor.

Okuyucu Yorumları