iPhone 8, Pil Ömrünü Yapay Zekayla Uzatacak

Tim Cook, iPhone 8 ve sonraki iPhone'larda, "daha az görünen" bir alana odaklanacağının ipucunu verdi!

Apple, yeni iPhone'un yolunu çizdi!

Tim Cook'un verdiği tüyolara göre gelecek senelerin iPhone'ları, yazılıma, yapay zekaya yönelik yeniliklere odaklanacak.

Geçtiğimiz günlerde Japonya'ya giden Cook, Yokohama'daki araştırma tesislerinin açılışından önce Nikkei'yle yaptığı röportajda, yeni tesisin "derin mühendisliğe" odaklanacağını söyledi. Apple CEO'su, yapay zekayı tüm Apple cihazlarında kullanmayı planladıklarını, bu sayede pil ömrünü uzatmak ve arabanızı nerede park ettiğinizi hatırlatmak istediklerini iletti.

Apple en üst düzey kalitedeki ürünleriyle tanınsa da, ürün döngüleri arasında kayda değer yenilik sunmamakla bir süredir eleştiriliyor. Yapay zeka alanında yapılacak yenilikler, firmanın bu trendi aşmasını sağlayabilir. Ancak bunun çok kolay olmayacağını da söyleyelim. Apple'ın bu alanda Google, Amazon gibi dişli rakiplerle yarışması gerekecek.

Akıllı telefonlar hakkında da konuşan Cook, bu piyasanın henüz 10 yaşına yaklaştığını ve taze yenilikler yapacak alanların halen bulunduğuna inandığını söyledi ve şunları ekledi: "Henüz çocuk yaştayız. Henüz yol almaya başladık. Bence önümüzde inanılmaz bir gelecek var."

Okuyucu Yorumları