iPhone 8 Plus'ta Pil Sorunu mu Yaşanıyor?

iPhone 8 Plus'ın pilinde, Samsung Galaxy Note 7 korkusu yaşatan sorun mu var?

iPhone 8 Plus'ta pil sorunu

Geçtiğimiz ayın sonlarında, iPhone 8 Plus'ın şarja bağlıyken birtakım problemler yaşadığına ilişkin raporlar ortaya çıkmıştı. Gelen bilgilere göre iPhone 8 Plus, şarja takılıyken bataryası şişiyor ve telefonu adeta ikiye ayırıyordu. Bu ilk hadise olduğu için pek dikkate alınmadı, ancak zaman geçtikçe bu konuda farklı haberler de gelmeye başladı.

MacRumors'a okuyucularından gelen bilgilere göre iPhone 8 Plus'ın bu sorunuyla ilgili daha fazla olay var. Durumun neden kaynaklandığı bilinmiyor, Apple da şu an sorunu araştırıyor. Bataryanın şişmesi ve bunun neticesinde de ekranı iterek kasayı ikiye bölmesi, hatalı batarya nedeniyle yaşanıyor olabilir. Bu da akıllara Samsung'un "patlayan" telefonu Galaxy Note 7'yi getiriyor. Elbette iPhone 8 Plus'ın benzer bir problem yaşadığına ilişkin net bir bilgi şimdilik yok. Öte yandan şu ana kadar kullanıcı tarafından bir yaralanma haberi de çıkmış değil. Ancak yine de tedbirli olmakta yarar var.

Eğer elinizdeki iPhone 8 Plus'ta da benzer bir problem yaşandığını görüyorsanız, en ufak bir genişleme dahi varsa, telefonu kullanmayı bırakın ve bu konuyu Apple'a bildirmekte gecikmeyin.

Okuyucu Yorumları