iPhone 8'de Dünya'da Bir İlk Görebiliriz!

Yeni iddiaya göre iPhone 8'de Dünya'nın İlk 3D yüz tanıma sistemine sahip kamera yer alabilir!

iPhone 8 için ilginç iddia!

iPhone 8 sızıntıları bitmiyor, dinmiyor. Muhtemelen telefonun tanıtılacağı eylül ayına kadar da farklı iddia ve sızıntılar görmeye devam edeceğiz. Gelen yeni haber ise, eğer gerçekten doğru çıkarsa, iPhone 8'de akıllı telefonlar arasında Dünya'da bir ilki daha göreceğiz. Bilgiye göre, Apple, LG Innotek şirketiyle çalışarak iPhone 8'e 3D yüz tanıma sistemine sahip bir kamera yerleştirecek.

3D yüz tanıma sistemi, halihazırda yüz tanıma sisteminden derinlik noktasında ayrılıyor. Bu da bu yeni sistemin daha güvenli çalışmasına olanak tanıyor elbette. Eğer iPhone 8'de bu yeni teknolojiyi görürsek, Apple, Samsung Galaxy S8'de de kullanılan yüz tanıma sistemine kıyasla daha güvenli bir yöntem sunacak.

iPhone 8'de kullanılması muhtemel olan 3D yüz tanıma sistemi iddiasının doğruluk payı aslında oldukça yüksek. Apple'ın, yüz tanıma sistemleri üzerine çalışan İsrailli start-up şirketi RealFace'i satın alması buna bir işaret kuşkusuz. Öte yandan LG Innotek'in de Apple'ın bu sistemde kullanılacak olan kamera modüllerini tedarik edeceğine ilişkin ilk haber de bu değil. Sonuçta zaten LG Innotek, iPhone 7 Plus için de ikili kamera modüllerini tedarik ediyor.

Yeni bilgiler arasında, tedarik zinciri tarafında olup bitenlere ilişkin bazı ayrıntılar da mevcut. LG, Apple'a yeni kamera modülleri yapmak için 238.5 milyon dolarlık yeni bir tesise yatırım yapıldığı iddiası yer alıyor.

Okuyucu Yorumları