iPhone 8'den Muhtemelen Sahte Bir Video

iPhone 8'i çalışırken gösterdiği iddia edilen bu video, pek çok şüpheyle birlikte geldi!

iPhone 8'den "şüpheli" video!

iPhone 8'in tanıtılmasına sadece bir hafta kaldığına göre sızıntıların iyice hızlanmasını bekleyebiliriz. En son gelen sızıntı ise sahte gibi görünüyor.

Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı videoda iPhone 8'i "çalışır halde" görüyoruz. Ancak videoda bizi şüphelendiren birkaç ciddi sorun var. Görüntüdeki cihaz, ince çerçevesiyle daha önce sızan iPhone 8'e benziyor ancak videonun karanlıkta, telefonun gövdesini tamamen gizleyecek biçimde çekilmiş olması sahte olabileceğinin ilk işareti. Ekranın üstündeki kesiğin simetrik olmaması da, bizde bir şablonun ekranın üzerine özensizce yerleştirildiği izlenimini bıraktı.

Bunlara ek olarak Wi-Fi ve mobil sinyali simgelerinin konumu, iPhone'dakine göre yanlış. Apple bu simgeleri genellikle sol üste yerleştiriyor ancak videodaki cihazda simgeler sağ üstte duruyor. Reddit'teki bazı kullanıcılar, bu cihazın iOS stili bir arayüzle çalışan Android'li bir telefon olabileceğini söylüyorlar.

Başka Sorunlar da Var

Video başladığında iPhone'un giriş ekranında dört noktayı görebiliyoruz; bu noktalar uygulama sayfalarının miktarını gösteriyor. Ancak normalde widget ekranı için ayrılan noktayı sol tarafta göremiyoruz. Bunun yanında uygulama açılış animasyonları da garip bir şekil oluşturuyor. Ekranın altında ise iOS 11 beta'da görmediğimiz siyah bir çizgi var.

Bunlar iOS 11 beta'daki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir, ancak videonun karanlıkta çekilmiş olması, Reddit'te çok paylaşılan bu videonun sahte olduğunun bizce açık bir işareti.

12 Eylül'deki tanıtıma kadar bu tür yeni sızıntıların gelmesini bekliyoruz. Umarız bir sonraki sızıntıda gerçek iPhone 8'i görürüz.

Okuyucu Yorumları