iPhone 8'in Arka Yüzeyi Tamamen Cam Olabilir!

Apple'ın, iPhone'un 10'uncu yılında piyasaya süreceği iPhone 8 (ya da iPhone 7s) hakkındaki detaylar yavaş yavaş belirginleşiyor!

iPhone 8 yavaş yavaş şekilleniyor

iPhone 7'nin satışa çıkmasıyla beraber artık rahat rahat bir sonraki iPhone modeli hakkına konuşabiliriz. Aslında sonraki iPhone modeli üzerine ufak tefek sızıntılar daha iPhone 7 piyasaya çıkmadan önce başlamıştı, ancak artık daha yoğun şekilde gelmeye başlayacak. O nedenle sonraki iPhone sızıntılarına şimdiden hazır olun.

Gelen sızıntılardan ilki, kuşkusuz yeni iPhone modelinin hangi isimle çıkacağı yönünde. Bir kısım iPhone 7s beklerken, ağırlıklı olarak gelen bilgiler yeni iPhone'un iPhone 8 olarak anılacağı şeklinde. Zira gelecek yıl, iPhone'un 10'uncu yıldönümü kutlanacak ve Apple'ın buna özel bir iPhone tanıtması bekleniyor. Bilindiği gibi şirket, "s" modellerinde tasarımı koruyarak donanıma odaklanıyor, her yeni sayıyla ise tasarımı elden geçiriyor. Buna istinaden gelecek sene yepyeni tasarıma sahip bir iPhone 8 göreceğiz gibi görünüyor.

iPhone 8'in tasarımına yönelik gelen iddialar ise oldukça güçlü. Daha önce de Apple'ın, iPhone 4s genlerine geri döneceği ve iPhone 8'de her iki yüzü tamamen camdan oluşan bir tasarıma yoğunlaştığına ilişkin bilgiler gelmişti. Bu iddialar şimdi yeniden gün yüzüne çıktı. Buna göre iPhone 8'de arka yüzeyin tamamen cam malzeme olması bekleniyor.

Bir diğer bilgi de ekrana yönelik. Apple'ın iPhone 8'de IPS LCD'den vazgeçerek AMOLED ekrana geçiş yapacağı söyleniyor. Bu hamlede, Samsung'un amiral gemilerinin ekran kalitesini yakalama düşüncesi mevcut kuşkusuz.

Öte yandan iPhone 8'in 3 farklı ekran boyutuyla sunulması bekleniyor. 4.7, 5 ve 5.5 inç gibi 3 farklı iPhone 8 görebiliriz. Ancak bu konu şimdilik biraz muamma. Bilinen bir gerçekse, Apple'ın artık iPhone SE gibi 4 inç boyutuna bir kez daha inmeyeceği.

Okuyucu Yorumları