iPhone 8'ın Hızı Düşürülebilir! İşte Nedeni

Kulağa pek hoş gelmese de Apple, iPhone 8'in mobil veri hızını kısıtlayabilir! İşte bunun nedeni...

Apple, iPhone 8'i yavaşlatabilir!

Yeni dedikodulara göre iPhone 8, Apple'ın getireceği hız kısıtlaması nedeniyle veri hızında tam potansiyeline ulaşmayabilir.

Bloomberg'e göre bir sonraki iPhone, akıllı telefonlar için bir sonraki büyük yeniliklerden olan gigabit aktarımını desteklemeyebilir. Bunun nedeni ise Apple'ın teknolojiye güvenmemesi değil, Qualcomm'la yaşadığı yasal sorunlar. Apple'ın iki modem sağlayıcısından biri olan Qualcomm, gigabit'e hazır modemleri Samsung Galaxy S8 ve yakında çıkacak olan OnePlus 5 için sağlıyor. Ancak Apple'ın diğer modem sağlayıcısı Intel, iddiaya göre Qualcomm'un modemine yetişecek bir modem geliştirmekte geç kaldı.

Apple'ın performansı tüm iPhone 8'lerde aynı düzeyde tutmak için Qualcomm'un daha gelişmiş olan modeminin önemli bazı özelliklerini devre dışı bırakacağı söyleniyor.

Bu durum tartışmalı görünse de gigabit hızlarının kullanıma ne zaman sunulacağı tam olarak belli değil. Bu yüzden iPhone 8 bu özellikten yoksun olsa bile çok şey kaçırmayabilir. Yine de gerçekte, donanımınızda olmayan bir kısıtlamanın iPhone 8'de bulunma ihtimali, kafaları meşgul edecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları