iPhone 8'in Satışı Almanya'da Yasaklandı!

Çin'den sonra Almanya da bazı iPhone modellerinin satışını durdurdu!

Almanya'dan iPhone yasağı!

Qualcomm davası üzerine eski iPhone modellerinin Çin'deki satışı durdurulmuştu. Şimdi Almanya'daki iPhone 7 ve iPhone 8'ler, benzer bir kadere mahkum oldu.

Qualcomm'un Apple ile devam eden hukuki savaşı, iki senedir devam ediyor ve geniş bir yelpazeye yayılıyor. En son şikayetler ise işlemci üreticisi Qualcomm'un fikri haklarının çalınması üzerinde yoğunlaşıyor.

Apple, Alman mahkemenin kararına itiraz etmeye hazırlanıyor ancak şu an itibariyle iPhone 7 ve 8'in satışları, ülkedeki 15 Apple mağazasında durduruldu. Bununla birlikte üçüncü parti satıcılar, bu modelleri satmaya devam edebiliyor. Diğer iPhone modelleri, karardan etkilenmedi.

Çin'deki yasak, fotoğraf düzenleme ve çoklu görevle ilgili olduğundan Apple çabuk davranmış ve ilgili işlevleri iOS'tan kaldırarak satışların devam etmesini sağlamıştı. Almanya'daki yasak ise güç tasarrufuyla ilgili. Apple'ın satışları devam ettirmek için bu sorunu bir yazılım güncellemesiyle onarıp onarmayacağı henüz bilinmiyor.

Qualcomm'un isteklerini kabul eden ikinci ülkeyi başka ülkelerin takip edip etmeyeceği merak konusu. Önümüzdeki günlerde Apple'ın eski telefonlarının başka ülkelerde de raflardan çekildiğini görebiliriz.

Okuyucu Yorumları