iPhone 8S'in İşlemcisini Samsung Üretebilir!

Güney Kore'den gelen iddialara göre Samsung, gelecek senenin iPhone'una da imzasını atmak için önemli adımlar atıyor!

Samsung, iPhone'u geri istiyor!

iPhone'un işlemcilerini uzun süre Samsung üretse de Apple, şu an işlemcileri Tayvan merkezli TSMC'den tedarik ediyor. Apple, bu sene çıkması beklenen iPhone 8'de de 10nm teknolojisiyle TSMC tarafından üretilen A11 yongalarını kullanacak.

Ancak Güney Kore'den gelen bir rapora göre Samsung, tekrar Apple ile çalışmak istiyor ve bunun için 10nm üretim teknolojisi için "ek yatırımlar" yapmaya başladı ve 2018'de 7nm tesislerini kuracak. İddialara göre firma, TSMC'nin önüne geçebilmek için 7nm tesislerini geliştirmeye çabalıyor. Buradan Samsung'un 2018'in iPhone'u için sipariş almayı umduğu sonucuna varılabilir.

Apple'ın iPhone 6'da yaşanan tüm tartışmaların ardından işlemcilerde tekrar Samsung'u tercih edip etmeyeceği merak konusu. iPhone 6'da kullanılan Samsung yongalarının TSMC'nin yongalarına kıyasla daha çok güç tükettiği ve daha çok ısındığı iddia edilmişti. Buna karşın Apple ve Samsung birlikte çalışmalarını sürdürüyorlar ve Apple, ekranlarını Samsung'tan tedarik ediyor. Bu seneki iPhone'un OLED ekranlarının en önemli sağlayıcısının da Samsung olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları