iPhone, ailenizi bulmanızı kolaylaştıracak!

Yeni ortaya çıkan patentlere göre geleceğin iPhone'u, arkadaşınızı bulmanızı böyle kolaylaştıracak!

iPhone 7 bunu yapabilir!

Apple'ın gerçek zamanlı konum bilgileri göndermeye yarayan ve kapalı mekanlardaki konumunuzu algılamaya yönelik iki patenti ortaya çıktı. AppleInsider'ın ortaya çıkardığı patentlerden ilki, Find My Friends uygulamasına yeni bir işlev ekliyor.

"Konum bilgisi özelleştirme" başlıklı patent, kullanıcıların aile üyelerinin hareketlerine göre uyarı isteyebilmelerini sağlıyor. Bu istek kabul edildiğinde ve ailenizin üyesi belirlenen sınırların dışına çıktığında, size özel bir uyarı, SMS, eposta vb. bir bilgi ulaşıyor.

Sözkonusu konum sınırlarını seçmenize izin veriliyor, böylece iOS cihazınızla belirlediğiniz alana girdiğinizde veya çıktığınızda telefonunuz, konumunuzu paylaştığınız arkadaşınıza bir uyarı gönderebiliyor.

"Kapalı mekanda uzaktan tetiklenen konum tarama" isimli yeni patent ise konumunuzun binaların içerisindeyken izlenmesine olanak tanıyor. Patent, Apple'ın iBeacon teknolojisinde olduğu gibi "node"ların veya antenlerin kullanılmasından bahsediyor. Bu şekilde içeride olsanız da cihazınızın konumu algılanabiliyor.

Patentler başta korkutucu görünse de, tanıdığımız insanlara ne kadar yakında olduğumuzu söylemeyi kolaylaştırabilir.

Okuyucu Yorumları