iPhone bu yüzden "kızarmış"!

Bir uçakta tutuşan ve korku yaratan iPhone'un neden kendi kendine yandığı ortaya çıktı! İşte suçlu.

iPhone bu yüzden "kızarmış"!

Geçtiğimiz sene Kasım ayında bir iPhone, uçağın indiği sırasında kendiliğinden tutuşmuş ve söndürülmüştü. 4 Mayıs'ta tamamlanan incelemeye göre bu "yangına" iPhone'un ekranının doğru bir biçimde değiştirilmemesi neden oldu

İncelemeyi yapan Australian Transport Safety Bureau'ya göre Kasım 2011'de Sydney'e inen bir uçakta kabin görevlisi, yolcu koltuklarından birinin yanından duman geldiğini fark etti. Dumanların "kızaran" bir iPhone'dan geldiğinin tespit edilmesinin ardından cep, üzerine yangın söndürücüsü boşaltılarak "söndürüldü". Yapılan incelemelerde iPhone'un yanmasına bir vidanın neden olduğu anlaşıldı. Vida, ekran değiştirilirken çıkartılmış ve tekrar takılırken yanlışlıkla pil boşluğunda bırakılmıştı.

Rapora göre tamirci, iPhone'un anakartına ait bir vidayı da kaybetmiş, kartı tutan yapışkan maddeye zarar vermiş, iki "sıvı temas" işaretçisini kaldırmış ve pilin yanındaki metal parçayı deforme etmişti. ATSB'nin notları arasında tamirin yetkili olmayan bir tamirci tarafından yapıldığına dair işaretlerin bulunduğu da yer aldı.

iPhone bu yüzden

Okuyucu Yorumları