iPhone'u bekleyen büyük düşüş yakın mı?

2015, Apple ve iPhone için büyük bir düşüşe mi sahne olacak? İşte Apple'ın keyfini kaçıracak iddia!

iPhone'u bekleyen büyük düşüş

Apple, her yıl yeni bir (hatta artık iki) iPhone modeli ile iPhone satışlarını daima canlı tutuyor ancak bu yıl işler biraz farklı olabilir. Büyük umutlarla piyasaya çıkan geniş ekranlı iPhone 6 Plus'ın önce bükülme skandalı ile büyük yara aldığı, ardından kullanıcıların iPhone 6 Plus'ı tek elle kullanamadıklarını fark ederek şikayete başladığı dikkat çekti.

iPhone 6'yı daha çok beğenen kullanıcılar, küçük modeli, büyük modele göre yüzde 30 daha fazla satın aldılar. Yılbaşına kadar tatil ve hediye dönemi nedeniyle 70 milyon adetten fazla satması beklenen iPhone 6'ların, yeni yıldan sonra çeyrek dönem satışlarının 40 milyon adete kadar düşeceği tahmin ediliyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, 2015 başıyla birlikte yeni teknoloji fuarlarında rakiplerin yeni modeller tanıtması da muhtemel olduğu için, telefon müşterileri iPhone 6 modelleri yerine rakipleri tercih edebilir. Yine analiste göre bu, hiç de küçük bir ihtimal değil.

Apple'ın, ürünlerin fiyatını düşürme konusunda da çok cimri davrandığı bilindiği için, iPhone 6'ların fiyatının yüksek kalacağını söyleyen Kuo, iPhone satışlarının çok büyük hızla düşmesinin kaçınızlmaz olduğunu da sözlerine ekliyor...

Okuyucu Yorumları