iPhone'culara kötü haber!

Apple'ın iOS 6.1.3 güncellemesi, pek çok iPhone kullanıcısını şok edecek bir özellikle geliyor!

iPhone'culara kötü haber!

Apple'ın geliştirdiği son iOS 6 güncellemesi 6.1.3'ün, evasi0n jailbreak uygulanmış cihazlara yüklenemeyeceği açıklandı. evasi0n'ın yaratıcısı David Wang yaptığı açıklamada, halen Beta 2 aşamasında olan güncellemenin, jailbreak yapabilmek için faydalandıkları beş açıktan birini hedef alması nedeniyle sorunlara yol açacağını bildirdi: "Eğer bu açıklardan biri dahi çalışmazsa, evasi0n çalışmaz. Bu açık yerine başka bir tane kullanabiliriz ama Apple büyük ihtimalle 6.1.3 çıktığında kullandığımız tüm açıkları yamayacaktır."

Ancak Apple'ın belirlediği sınırların dışına çıkmaktan hoşlanan kullanıcıların umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. Wang yaptığı açıklamada, iOS'da yeni açıklar keşfettiklerini, bunları kullanabileceklerini, hatta bu açıklar üzerinde temellenen yepyeni bir jailbreak geliştirebileceklerini belirtiyor.

iOS 6 için geliştirilen ilk jailbreak olan evasi0n, yayınlandığı anda büyük bir ilgi görmüş, ilk dört günde yaklaşık 7 milyon kez indirilmişti. evasi0n kullanıcıları isterlerse Cydia adı verilen alternatif uygulama mağazasını kullanıp Apple sistemi dışında üretilen ve dağıtılan uygulamaları kullanabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları