iPhone'da e-kart yasak, Asyalı kızlar serbest

Komik e-kartalar yasak; seksi Asyalı kızlar serbest: İşte Apple'dan anlaşılmaz bir uygulama daha...

Kart yasak, kızlar serbest!

Apple, iPhone için geliştirilen uygulamalar konusunda son derece hassas. iPhone kullanıcılarının rahatsız olacağı durumlar yaratmamak için elinden geleni yapan Apple, bazen bu konuda işin ucunu biraz kaçırabiliyor.

Örneğin yakın zamanda bir e-kart uygulamasını, içeriğindeki mizahi unsurların "saldırgan olabileceği" endişesi ile yasaklamıştı. Fakat aynı Apple bu kez adı "Asian Boobs" (Asyalı Göğüsleri) olan bir uygulamaya onay verdi. Normalde çıplaklık ve erotik içerik konusunda son derece hassas olarak bilenen Apple'ın onayladığı bu uygulama şu anda App Store'da en çok satan uygulamaların başında yer alıyor.

0,99 dolara satılan Asian Boobs uygulamasının tanımında şu açıklama yer alıyor; "Düzenli olarak güncellenen 100+ galeride, 2500'den fazla seksi, iri göğüslü Asyalı kız fotoğrafları". 17+ ibaresiyle App Store'da yer alan bu uygulamanın yer almasına rağmen, içeriğinde Hitler ve Roman Polaski hakkında mizahi unsurlar bulunan bir e-kart programının Apple tarafından 17 yaş ve üzeri için bile uygun bulunmaması ise tartışmalara yol açtı.

Okuyucu Yorumları