Apple iPhone Garanti Sorgulama - CHIP

Apple iPhone telefonunuzun garantisi bitti mi; devam mı ediyor? Eğer bunları bilmiyorsanız, işte öğrenmenizin kolay yolu...

iPhone garantiniz bitti mi?

Artık ufak bir servet harcayarak satın alıp elimizden düşürmediğimiz telefonlarınızın zaman zaman ansızın bozulması hepimizin kabusu. Garanti kelimesinin özellikle teknoloji severler arasında çok daha önemli bir yere sahip olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır. Yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığınız teknolojik aletinizin başına gelebilecek herhangi bir sıkıntıda garanti kapsamı devreye girerek sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. Bu bakımdan aldığınız ürünlerin garanti sürelerini takip etmeniz büyük bir önem arz ediyor.

Eğer aldığınız teknolojik alet ikinci el ise, bu durumda garantisinin hala devam edip etmediğine dikkat etmeniz oldukça önemli. Bunu öğrenmeniz düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Akıllı telefonlarda bir dünya markası olan Apple bu süreci çok daha kolay bir hale getirerek, iPhone garanti sorgulama hizmetini kullanıcılarına sunuyor. Apple'ın kendi sitesi üzerinden iPhone garanti sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı henüz bilmiyorsanız, işte adım adım rehberiniz.

iPhone Garanti Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

  • Apple'ın kapsamı denetle sayfasını açın.
  • Ardından açılan sayfada ''Donanımınızın seri numarasını girin ''bölümü ve ''Lütfen kodu girin'' bölümlerinin yer aldığını göreceksiniz.
  • Donanımınızın seri numarasını girin bölümüne telefonunuzun seri numarasını, kodu girin bölümüne ekranda ortaya çıkan kodu yazın.

iPhone Seri Numarası Nasıl Bulunur?

Her telefonun bir seri numarası olduğunu unutmamalısınız. Eğer telefonunuzun seri numarasını bilmiyorsanız Ayarlar / Genel / Hakkında bölümünde yer alan 'Seri numarası' kısmından rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

  • Tüm bilgileri eksiksiz olarak yazdıktan hemen sonra iPhone telefonunuzun garanti bilgileri Türkçe olarak karşınıza çıkacaktır. Bu bölümde garanti kapsamının yanı sıra, geçerli satın alma tarihi, telefon ile teknik destek alma süresi, AppleCare koruma planı ve servis kapsamı gibi daha pek çok detaya rastlanabilir.
  • Sayfada bulunan Onarım ve servis kapsama seçeneğinin hemen altında yer alan 'Tahmini son kullanma tarihi' ile iPhone telefonunuzun garanti kapsamında hangi tarihe kadar kalacağını rahatça öğrenebilirsiniz.

Bu bilgileri isterseniz bir kenara not ederek tekrar tekrar bu işlemleri yerine getirmek zorunda kalma zahmetinden de kurtulmanız oldukça kolay bir seçenek olacaktır.

iPhone Garanti Süresi Ne Kadar?

Apple bütün ürünlerinde kullanıcılarına 2 yıllık sınırlı garanti imkanı sunuyor. Ancak iPhone garanti süresince sunulan hizmet oldukça gelişmiştir. Arızalanan ve garantiye yolladığınız iPhone cihazınız; ya tamir ediliyor ya da sizin rızanız alınarak işlev bakımından eş değer bir iPhone ürünü ile değiştiriliyor.

Garantiye giden telefonunuzu aylar boyunca beklemeniz gibi bir durum ise Apple ürünleri için söz konusu bile değil. İade veya tamir işleminiz en hızlı biçimde gerçekleştiriliyor.

Okuyucu Yorumları