iPhone için Apple Car patenti

Apple'ın iPhone için aldığı yeni patent, uzun süredir ortalıkta dolanan dedikoduları da alevlendirdi

iPhone için Apple Car patenti

Teknoloji firmaları tarafından yapılan patent başvurularının önemli bir kısmı üretim aşamasına geçmese de firmaların vizyonuna dair fikir vermesi açısından oldukça ilginç ipuçları sunabiliyor. Bu anlamda şimdiye kadar son derece dikkat çekici patentlerle gündeme gelen Apple'ın, şimdi de iPhone'la araba çalıştırmaya olanak tanıyan bir patent aldığı ortaya çıktı. Patent her ne kadar iPhone'la ilgili gibi görünse de, işin içinde otomobil olunca doğal olarak Apple Car söylentileri de alevleniyor.

Bir süredir ortalıkta dolaşan söylentilere rağmen Apple Car'a dair pek bir bilgiye sahip değiliz. Fakat Cupertino'lu firmanın otomobil endüstrisine yönelik giderek büyüyen bir ilgisi olduğu kesin. Ve yakın bir gelecekte bir Apple Car'dan söz edeceksek, bunun bir biçimde iPhone'la entegre olabilen bir araç olması da sürpriz olmayacak.

Diğer yandan söz konusu konseptin aslında büyük bir yenilik olduğunu da söylemek zor. Zira halihazırda aralarında Volvo ve Ford'un da yer aldığı bazı otomobil üreticileri, araçlarının bir telefon uygulamasıyla çalışmasına olanak tanıyorlar.

Okuyucu Yorumları