Apple, iPhone'ların su ile temasta daha rahat kullanılması için yeni bir patent aldı

Su altında ya da yoğun bir yağmurda iPhone'ların daha rahat kullanılmasını isteyen Apple, bunun için ilginç bir patent daha aldı.

Apple'dan iPhone için yeni bir "nemli ortam patenti"

Günümüzdeki üst seviye akıllı telefonların neredeyse hepsi, yağmurda güvenle kullanabilmeniz için yeterli miktarda su geçirmezliğe sahip. Ancak eğer yoğun bir sağanak yağışta bir akıllı telefonun ekranıyla etkileşim kurmayı denediyseniz, nemin yanlış dokunuşlara yol açmasıyla bunun ne kadar zor olabileceğini biliyor olmalısınız. Neyse ki görünene göre Apple'ın buna yeni bir çözümü var.

Forbes tarafından tespit edilen ve "Neme maruz kalma olayı sırasında bir elektronik cihazın işlevselliğini değiştirme" başlıklı bir patentte, bir iPhone'un dokunuşları algılamak için basınç ve nem sensörlerini kullanabileceği farklı yöntemler detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bu “nem olayları”, ekrandaki az miktarda sudan telefonun tamamen suya batmasına kadar değişebiliyor.

Patentte anlatıldığı üzere bir nem olayının algılanmasının ve iPhone’un ne kadar nemle uğraştığını anlamasının ardından, telefon, yanlış dokunuşların kaydedilmesini önlemek için buna uyum sağlamaya çalışıyor.

Buna yardımcı olmak için, ekrandaki düğme düzeni değiştirilerek, örneğin daha büyük hale getirilerek veya birbirinden uzaklaştırılarak daha kolay tıklanmaları sağlanabilir. Hatta bazı kontroller tamamen kaldırılabilir, bu da sadece birkaç büyük düğmenin basılmasıyla basitleştirilmiş bir arayüzün kullanılmasını sağlar.

Görünene göre telefon, dokunuşların yalnızca belirli bir miktarda basınç yapıldığında kaydedildiğinden emin olmak için basınç sensörlerini de kullanacak. Bunun sebebiyse, parmaklarınızla sert bir baskı yaratabilmesi, ancak bir damla suyun aynı etkiyi yaratamaması. Patente göre, gereken basınç miktarı ve arayüzün düzeni de duruma bağlı olarak değişiyor. Örneğin yağmur yağarken farklı bir düzen ve su altındayken tamamen farklı bir düzen...

Ancak, bu tür patentlerde her zaman olduğu gibi bu teknolojiyle uzun bir süre, hatta hiçbir zaman karşılaşmayabiliriz de.