iPhone için Windows Mobile! Tabi inanana...

iPhone'da Windows Mobile? Hem de çift OS seçeneği ile... İşte çok konuşulan video ve gerçekler...

iPhone'da Windows Mobile!

Myphone2008.com web sitesinde 15 yaşındaki Norveçli bir geliştiricinin Windows Mobile'ı iPhone'da tanıttığı bir video ortaya çıktı. Videoda boot ekranı hem Apple hem de Windows işletim sisteminin seçime sunulduğunu gösteriyor. Ayrıca geliştirici Windows Takvim'i de gösteriyor.

Sitede bir kalori ölçme aracının tanıtımı da yapılmış. iPhone, yemek dolu bir tabağın üzerinde tutulduğunda "Food Analyzer" yemekteki kalori miktarını ölçüyor.

3D ses programının reklamı
Fakat bu sitede yapılanlar aslında bir pazarlama kandırmacasından öteye gidemiyor. Aslında Sonic Emotion adındaki firma WavearsLE ismindeki yazılımını sunmaya çalışıyor. Zaten bahsettiğimiz "şaka" videolarının yanında Sonic Emotion'a ait videolar da var.

"Şaka" videosuna herkes inandı!

İşin komik kısmı ise, önde gelen bir çok teknoloji sitesinin de bu siteyi gerçek sanması, hatta videoyu gerçekmiş gibi okuyucularına duyurması. Oysa ki Myphone2008.com adresinde "Imprint" seçeneğine tılandığında olayın Sonic Emotion tarafından hayata geçirildiği hemen anlaşılabiliyor.

Food Analyzer ve Windows sürümüne karşın WavearsLE iPhone için gerçekten sunuluyor. Yazılım üreticinin web sitesinde iPhone'lar, Mac PC'ler ve Vista yüklü PC'ler için ücretsiz beta olarak sunuluyor. Fakat iPhone'larda bir istisna var: Telefonun kırılmış olması (Jailbreak) ve 2.0 nolu firmware'in yüklü olması gerekiyor. 2.1 firmware'den itibaren sadece WAV dosyaları işlenebiliyor, diğer müzik formatları şu an için desteklenmiyor. Yapılan bazı testlerde WavearsLE ile düzenlenmiş şarkıların gerçektende daha fazla derinlik kazandığı ortaya çıktı.

Okuyucu Yorumları