iPhone kavgasını McAfee bitirecek!

Antivirüs dünyasının çok tartışılan ismi John McAfee, şimdi de iPhone kavgasına el attı!

iPhone kavgasını o bitirecek!

Salı günü bir federal yargıç, Apple'ın San Bernardino polis güçleri tarafından ele geçirilen kilitli bir iPhone'dan veri almak için kendilerine yardımcı olmak zorunda olduğuna hükmetmişti. Ancak Apple bu karara itiraz etti ve hükme karşı çıktı. İşte o günden beri teknoloji dünyası, olayın gelişimini merakla izliyor. Ve bir kez daha, günün kurtarıcısı beklenmeyen bir şekilde, John McAfee oldu.

McAfee Antivirus'ün mimarı John McAfee, şimdiye kadar oldukça ilginç bir hayat yaşamış durumda. McAfee, Belize'de cinayet şüphesiyle aranırken Guatemala'ya kaçmıştı ancak şu anda ABD'ye geri dönmüş durumda ve güvenlik güçlerine San Bernardino iPhone problemi ile ilgili yardımını sunmak istiyor. McAfee, iPhone'un şifresini çözebileceğini iddia ediyor ve bu da Apple'ın konuya yardım etme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. McAfee, hizmetini FBI'a sunarak ve kendi ekibini kullanarak 3 hafta içinde iPhone'un şifresini çözeceğini söylüyor.

FBI'ın bu teklifi kabul edip etmeyeceği henüz belli değil ancak bu dava, büyüyen siber güvenlik ve mahremiyet sorununa bir kez daha ciddi bir şekilde bakılması gerektiğini hatırlatıyor...

Okuyucu Yorumları