iPhone klonları ve diğer popüler cihazlar

CHIP Online Çin üretimi popüler cep telefonlarını ve enteresan klonları sizin için bir araya getirdi

Çin'li telefonlar

Çin'de telefonlar son derece renkli ve piyasa çeşitlilik sunuyor. Fakat doğan güneşin ülkesi, uluslar arası olarak özellikle korsan kopyaları ile kötü bir şöhret kazanmıştır. Yalnız bu klonlar ucuz klonlar değildir. Eser hırsızları gün geçtikte kalitelerini arttırıyorlar. Mesela Meizu bir iPhone ikizi sunuyor fakat M8, Windows Mobile ile çalışıyor. Peki, ekolojik açıdan savunulabilir Cokyo tahta telefon için ne demeli?

Cep telefonunda sansür
Ülke koyduğu sansürlerle de isim yapmıştır. Yönetim büyük arama motorlarından bazı sonuçları filtreler, internet cafe'lerdeki insanlar sürekli gözetilir ve kimlik gösterme zorunluluğu vardır. Hatta bu "her şeyi gözetleyen yönetim" SMS mesajlarını da okur. Bunu mümkün kılan ise Venus Info Tech Ltd. firması.

CHIP Online bu çalışmasında sizlere popüler markaların ürettiği cep telefonlarının Çin-kökenli klonlarını tanıtacak. Telefonlar dışında farklı popüler cihazları da galerimize dâhil ettik. Sizi aralarında çok enteresan kopyaların da bulunduğu resim köşemize davet ediyoruz.

Okuyucu Yorumları