iPhone, koca ülkeyi böyle batırmış!

iPhone, koca bir ülkenin ekonomisinin batmasının sorumlusu ilan edildi! İşte o ülke...

Bütün suç iPhone'daymış!

iPhone açık ara bir devrimdi. Üretilen ilk modelinden bu yana geçen zamanda, resmen tüm dünyayı etkilemeyi başardı ve yepyeni bir pazar yarattı. Pek tabi yenilik beraberinde birçok farklılığı da getirdi ama hiç iPhone'un yarattığı zararı düşündünüz mü?

Belki siz değil ama Finlandiya'nın başbakanı Alexander Stubb konu hakkında epey bir düşünmüş ve sonuç olarak ülkesinde meydana gelen bazı büyük sorunların, doğrudan iPhone kaynaklı olduğu sonucuna varmış. Yaptığı açıklamasında; "İki şampiyonumuz resmen artık bizimle değil. Eğer konuya biraz yakından bakacak olursak, iPhone'un Nokia'yı ve de iPad'in de Fin kağıt endüstrisini yok ettiğini söyleyebiliriz. Fakat yakında her iki sorunu da çözmüş bir şekilde geri geleceğiz" şeklinde konuşan başkan, özellikle yakın zamanda kapatılan Nokia fabrikası üzerinde durdu.

Ekonomi konusunda hep en iyiler arasında gösterilen Finlandiya, son birkaç yıldır eski performansı gösteremediği gibi bazı puanlama ajanslarından da eskiye göre daha düşük notlar almaya başladı.

Okuyucu Yorumları